Meer dan 700 Wijkhelden in de gemeente Beuningen

Foto: Beuningen

In de tweede maand van 2023 meldde de 700ste Wijkheld in de gemeente Beuningen zich aan. Een prachtige mijlpaal, waar wij en Dar enorm trots op zijn. Op woensdag 15 maart bracht wethouder Pascal Cobussen een bezoek aan de 700ste Wijkheld.

Wijkhelden Cees en Dieke werden in het zonnetje gezet en kregen een uniek 700ste Wijkheld veiligheidshesje en een taart. Zo kan iedereen zien dat zij de 700ste Wijkheld in de gemeente Beuningen zijn. Daarna ging de wethouder samen met de Wijkhelden op pad voor een schone buurt.

Cees zag op het jeugdjournaal een item over kinderen die zwerfafval opruimen. Hij werd hier erg enthousiast van en meldde zich aan als Wijkheld. Cees: “Ik ga één tot twee keer per week met mijn zusje Dieke of vrienden die ook allemaal Wijkheld zijn op pad om zwerfafval op te ruimen. Ik vind vooral sigarettenpeuken, hondenpoepzakjes en plastic. Eén keer heb ik zelfs € 5,- gekregen van een meneer, omdat hij het zo goed vond dat ik zwerfafval aan het opruimen was.”

Wat zijn Wijkhelden?

Wijkhelden houden samen hun buurt schoon! Zij zijn actief in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen. Samen of alleen gaan zij op pad om zwerfafval op te ruimen. Dit doen jongens en meisjes onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of in groepjes. Wethouder Pascal Cobussen: “Als Wijkheld worden kinderen zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Zij leren hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Het is daarnaast gezond en leuk om buiten bezig te zijn.”

Ook Wijkheld worden?

Iedereen kan zich aanmelden als Wijkheld. Dit kan via de website www.wijk-helden.nl. Spullen voor het opruimen van zwerfafval krijgt u van Dar.

Bron: gemeente Beuningen.

Cookieinstellingen