Plan je route: Tijdelijke omleidingen vanwege wegwerkzaamheden A326 en N326

Foto: CC0

Van maandag 24 juli tot en met vrijdag 25 augustus worden er grootschalige werkzaamheden uitgevoerd aan de A326 en de N326. Het doel van deze renovatie is om het asfalt van beide wegen te vervangen door een duurzaam asfaltmengsel. De werkzaamheden zullen leiden tot tijdelijke wegafsluitingen en de inzet van omleidingen, om de verkeershinder tot een minimum te beperken.

De werkzaamheden worden in twee verschillende periodes uitgevoerd:

Periode één: 24 juli tot en met 8 augustus

In de eerste periode wordt de Wijchenseweg afgesloten, vanaf het Takenhofplein tot aan de A50. Gelukkig blijft de rotonde Palkerplein wel open voor het verkeer. Omleidingen worden duidelijk aangegeven met behulp van verkeersborden.

Voor doorgaand verkeer vanuit Nijmegen richting de A50 wordt een omleiding ingesteld via het Takenhofplein, de IJpenbroekweg, Neerbosscheweg, de A73 en Knooppunt Ewijk naar de A50. Verkeer vanuit Wijchen, dat richting de A50 moet, wordt omgeleid via de N847 Schoenaker, de A73 en knooppunt Beuningen naar de A50. Bedrijventerreinen Bijsterhuizen bij Wijchen blijven bereikbaar via de A326 vanaf de A50 of via de A73 knooppunt Beuningen en de N847 Schoenaker.

Periode twee: 9 tot en met 25 augustus

In de tweede periode wordt het traject tussen de A50 en het Takenhofplein afgesloten. Opnieuw worden er omleidingen ingesteld en worden deze duidelijk aangegeven met verkeersborden. De rotonde Palkerplein blijft gedurende deze periode open voor verkeer.

Doorgaand verkeer vanaf de A50 richting Nijmegen wordt omgeleid via de A50 en A73 naar Nijmegen. Wijchen blijft bereikbaar via de A73, knooppunt Beuningen en de N847 Schoenaker. Bedrijventerreinen Bijsterhuizen bij Wijchen zijn toegankelijk via de A326 vanaf Nijmegen en de A73 knooppunt Wijchen of via de A73 knooppunt Beuningen, gevolgd door de N847 Schoenaker.

Cookieinstellingen