Werkzaamheden aan het Kerkplein in Beuningen

Foto: CC0

De parkeerplaats bij het Kerkplein in Beuningen staat op het punt om een welverdiende opknapbeurt te ondergaan. Al geruime tijd kampt het gebied met oneffenheden in het straatwerk als gevolg van opdrukkende boomwortels. Bij een recente inspectie bleek dat diverse bomen op deze locatie in slechte gezondheid verkeerden, wat de aanleiding vormt voor een grootschalige vernieuwing.

Wat staat er te gebeuren?

Het aantal beschikbare parkeerplaatsen blijft onveranderd. Nieuwe bomen zullen worden aangeplant en krijgen meer ruimte dankzij ruimere plantvakken. Deze vakken worden tevens verfraaid met bloeiende planten, wat een esthetische impuls zal geven aan het Kerkplein. Bovendien zal het straatwerk op vijf locaties worden vervangen door groenvakken, waardoor de algehele uitstraling wordt verbeterd.

Werkzaamheden gaan van start

De werkzaamheden aan het parkeerterrein zullen aanvangen op 30 oktober en worden naar verwachting op 24 november 2023 afgerond. Na de voltooiing van het nieuwe straatwerk zullen de nieuwe bomen en beplanting worden geïnstalleerd.

Bereikbaarheid en Fasering

Om de toegang tot woningen en winkels gedurende de renovatie te waarborgen, zullen de werkzaamheden in drie afzonderlijke fases worden uitgevoerd.

Tijdens elke fase zullen er nog steeds parkeermogelijkheden beschikbaar zijn. Duidelijke borden zullen ter plaatse aangeven welke gebieden tijdelijk zijn afgesloten.

Deze herinrichting van het Kerkplein parkeerterrein belooft een positieve verandering te brengen, met verbeterde groenvoorzieningen en een aangenamere omgeving voor zowel bewoners als bezoekers. De gemeente Beuningen kijkt uit naar de voltooiing van dit project, dat de leefbaarheid en uitstraling van het gebied zal versterken.

Cookieinstellingen