Nieuwbouw zwembad Beuningen loopt vertraging op

Foto: google streetview

Eind november 2021 stemde de gemeenteraad van Beuningen in met de komst van een nieuw zwembad op locatie Sportpark Ooigraaf, op de grens van Ewijk en Beuningen. De afgelopen twee jaar bereidden we de nieuwbouw van dit zwembad voor. Helaas moeten we een deel van de voorbereidingen tijdelijk onderbreken. De bouw van het zwembad loopt daardoor vertraging op.

Wethouder Pascal Cobussen: ‘We krijgen op dit moment geen zekerheid over het leveren van stroom voor het zwembad in 2025. Zoals landelijk bekend, kan het elektriciteitsnet de snelle groei van de economie en de overgang op duurzame energie niet meer bolwerken. Consequentie is dat netbeheerders voorlopig geen nieuwe grootgebruikers aansluiten op het net. Tenzij het bijvoorbeeld gaat om noodzakelijke voorzieningen, zoals ziekenhuizen of scholen. Een nieuw zwembad valt hier niet onder.’

Aanbesteding tijdelijk onderbroken

Op dit moment werken we onder andere aan de aanbesteding. We zijn in gesprek met de marktpartijen die het zwembad willen en kunnen bouwen. We staan op het punt om deze partijen te vragen om een ontwerp te maken voor het nieuwe zwembad en de omgeving daaromheen. Dit onderbreken we nu, omdat we eerst meerdere scenario’s willen verkennen rondom het leveren van stroom voordat we in zee gaan met mogelijke bouwers. We willen nog geen verplichtingen aangaan en kosten maken terwijl we niet weten of er op tijd en voldoende stroom geleverd kan worden. Daarom besloten we om de aanbesteding voorlopig uit te stellen tot 1 januari 2024. Dit betekent dat de bouw van het zwembad minimaal een aantal maanden vertraging oploopt.

Andere voorbereidingen gaan wel door

In de tussentijd verkennen we dus meerdere scenario’s rondom het leveren van stroom. Ook proberen we meer duidelijkheid te krijgen bij netbeheerders en blijven we in gesprek over mogelijke oplossingen. Zo zijn we in goed overleg met Liander.

Om de vertraging zoveel mogelijk te beperken blijft onder andere de procedure van het bestemmingsplan doorlopen. Dit om zo snel mogelijk van start te kunnen bij groen licht van de netbeheerders of bij een alternatief voor het leveren van stroom.

Cookieinstellingen