Campagne ‘AAN in het donker’ bevordert fietsveiligheid in donkere dagen

Foto: Politie

Door de vroeg invallende duisternis is goede fietsverlichting essentieel voor de veiligheid van fietsers. De campagne ‘AAN in het donker’ wil vooral jongeren bewust maken van het belang van zichtbaarheid in het verkeer. Op 3 november, tussen 17:00 en 21:00 uur, zal het campagneteam dit belang benadrukken op het pleintje voor de Albert Heijn.

Met de overgang naar de winterperiode wordt het elke dag weer iets vroeger donker. Dit betekent dat fietsers in toenemende mate worden geconfronteerd met verminderd zicht, wat de kans op ongelukken aanzienlijk vergroot. Om dit probleem aan te pakken en de bewustwording te vergroten, lanceert de campagne ‘AAN in het donker’ een initiatief om goede fietsverlichting te promoten.

Op 3 november zal het campagneteam van ‘AAN in het donker’ aanwezig zijn op het pleintje voor de Albert Heijn tussen 17:00 en 21:00 uur. Hier zullen ze oplaadbare lampjes uitdelen om fietsers te helpen zichtbaar te blijven in het donker. Bovendien biedt het team een fietsverlichtingsreparatieservice, zodat iedereen ervoor kan zorgen dat hun fietsverlichting in topconditie is.

Wat dit initiatief nog spannender maakt, is dat jongeren die al met goede fietsverlichting rijden kans maken op het winnen van een gloednieuwe fiets. Dit dient als een extra stimulans voor jongeren om bewust en veilig deel te nemen aan het verkeer, vooral tijdens de donkere dagen die voor ons liggen.

‘De veiligheid van fietsers heeft voor ons de hoogste prioriteit, vooral als de dagen korter worden en de avonden langer’, aldus een woordvoerder van de campagne ‘AAN in het donker’. ‘We hopen dat dit initiatief niet alleen bijdraagt aan de veiligheid van fietsers, maar ook jongeren bewust maakt van hun verantwoordelijkheid in het verkeer.’

Dus, als je je fietsverlichting wilt verbeteren of repareren, of als je gewoon meer wilt weten over veilig fietsen in het donker, kom dan op 3 november tussen 17:00 en 21:00 uur naar het pleintje voor de Albert Heijn. Samen kunnen we de wegen veiliger maken voor iedereen en het belang van goede fietsverlichting onderstrepen. Veiligheid komt altijd op de eerste plaats!

Cookieinstellingen