Begroting Beuningen 2024

Foto: CC0

De gemeenteraad stelde op dinsdag 7 november tijdens de Begrotingsraad de begroting voor 2024 vast.

We hebben aandacht voor grote onderwerpen als woningbouwontwikkeling, het betaalbaar houden van de zorg, het op peil houden en verbeteren van de leefbaarheid in alle kernen en ons maatschappelijk vastgoed (zoals de Lèghe Polder).

Jaarlijks besteden we meer dan de helft van de inkomsten aan zorg voor elkaar, zoals jeugdzorg, bijstandsuitkeringen en maatschappelijke ondersteuning. We investeren in de huisvesting van onze scholen, waarbij we rekening houden met de woningbouwontwikkelingen. In het kader van onze speerpunten ‘verbinding en betrokkenheid’ kijken we ook naar hoe we elkaar nog fijner kunnen ontmoeten, sporten en bewegen.

In het kader van ‘mooi plekje’ investeren we in verduurzaming van de leefomgeving: de kwaliteit van de groene omgeving en in de wijken. Daarbij heeft ook veiligheid onze aandacht. We zorgen voor meer zichtbaarheid op straat en in het centrum. Ook komend jaar zetten we in op woningbouw en daar hebben we u bij nodig. Vanuit het algemeen belang, om woningbouw mogelijk te maken, zeggen we dan ook op z’n Beunings: “niet mauwen, maar bouwen.”

Net als alle andere gemeenten hebben we te maken met prijsstijgingen, langere wachttijden door krapte op de arbeidsmarkt en verschillende (inter)nationale ontwikkelingen. Dat levert wel uitdagingen op om het huishoudboekje ook op de lange termijn sluitend te houden.

Alwin Steeg
Wethouder Financiën

Cookieinstellingen