Ondernemer(s) van het Jaar en Talent award 2023 bekend

Foto: Gemeente Beuningen

Op donderdag 30 november zijn Lilian en Debby van Duijghuijzen met hun onderneming Duijghuijzen Internationale Expediteurs uitgeroepen tot Ondernemer(s) van het Jaar Beuningen 2023.

Moataz Aouf (Syrian Cotton) is winnaar van de Talent award Beuningen 2023.

In Slot Doddendael in Ewijk reikte wethouder Alwin Steeg de prijs aan de zussen van Duijghuijzen uit. Moataz ontving zijn award uit handen van Antoine Driessen, Directeur Coöperatieve Rabobank.

Over de winnaars zegt de jury onder ander het volgende:

Juryrapport Ondernemer van het Jaar

“Zorg voor mensen en materieel”. Dat is een belangrijke waarde voor het familiebedrijf Duijghuijzen. De jury ziet dat Lilian en Debby dit ook echt uitdragen. In het DNA van hun ondernemerschap zit het streven naar werkgeluk voor, en duurzame inzetbaarheid van, hun 40 medewerkers. Al sinds lang bieden zij een 4-daagse werkweek aan in arbeidscontracten. Iets wat nog steeds ongebruikelijk is in de logistieke sector. Ook liepen Lilian en Debby voorop met het faciliteren van sport- en fitness voor het personeel.

In de dynamiek van hun sector blijven deze ondernemers altijd met beide benen op de grond, en volgen hun eigen koers. Om met Lilian en Debby te spreken: “Wat adviseurs ons vertellen, dat doen wij juist niet!”. Ze zijn misschien wat eigenwijs en standvastig, maar de jury ziet deze onafhankelijkheid als sterk punt. En ook dat het bedrijf hierdoor een vaste en betrouwbare logistieke partner is voor haar klanten. “Eerlijk zaken doen, en doen wat je belooft”.

Lilian en Debby zijn maatschappelijk betrokken ondernemers: bijvoorbeeld door in hun bedrijf ROC-studenten op te leiden, het helpen van bewoners in zorgcentrum Alde Steeg in Beuningen en ze ondersteunen het truckerskonvooi voor verstandelijk gehandicapten. Debby is bovendien actief betrokken in de bedrijvenvereniging en de werkgroep die zich inzet voor veiligheid op het bedrijventerrein.

Zorg voor de eigen mensen, een gezonde financiële huishouding, een duidelijke koers en alleen met volle overtuiging nieuwe stappen zetten. Dat is hoe Lilian en Debby al bijna 25 jaar als ondernemers waarde creëren, voor hun medewerkers en hun klanten.

Juryrapport Talent award

Het ondernemersverhaal van Moataz is geen alledaagse. Gevlucht voor oorlogsgeweld in Syrië kwam hij naar Beuningen. Vanuit de trots op zijn vaderland en met zijn ondernemersgeest richtte hij enkele jaren geleden Syrian Cotton op. Wat weinigen weten, is dat de Syriërs een eeuwenoude traditie in hoogwaardige katoenproductie hebben. Moataz zorgt er met zijn bedrijf voor dat luxueus textiel uit Syrië ook bereikbaar en betaalbaar is voor consumenten in Nederland en daarbuiten. Zijn producten worden gemaakt in fabrieken in Turkije, waar ook vele Syriërs werken. Dit geeft zijn landgenoten daar een bestaanszekerheid. Als vluchteling met weinig op zak, heeft Moataz zich in enkele jaren ontwikkeld als ondernemer met impact.

Alle genomineerden

Voor Ondernemer van het Jaar waren genomineerd:

  • Lilian en Debby van Duijghuijzen (Van Duijghuijzen Internationale Expediteurs)
  • Peer Claassen (P. Claassen Melkveehouderij)
  • Jurgen Romijnders (Centralux)

Voor de Talent award waren de genomineerden:

  • Moataz Aouf (Syrian Cotton)
  • Sanne Coenders (Sanne Coenders Photography)
  • Marja van Haren (Mar & More Conceptstore)
Cookieinstellingen