Mooi voorbeeld van samenwerking tussen inwoners en gemeente

Foto: gemeente Beuningen

Eerder dit jaar verzochten betrokken inwoners de gemeente om het pleintje op de hoek van Landouw en Klaverweide in Beuningen een andere invulling te geven. Het plein ontbeerde een duidelijke functie, en het was onzeker of parkeren er was toegestaan.

Het voorstel van de inwoners betrof een herinrichting van het stenen plein, waarvan de bestrating dringend onderhoud behoefde vanwege ontstane kuilen en wateroverlast. Tijdens de besprekingen kwam het idee naar voren om het plein te vergroenen. Dergelijke initiatieven vervullen de gemeente met vreugde, omdat vergroening helpt bij het tegengaan van hittestress in woonwijken en het bevorderen van natuurlijke infiltratie van regenwater in de bodem. Dit komt de groei van bestaande bomen ten goede, terwijl meer groen ook resulteert in een diversiteit aan vrolijke fauna.

In het voorjaar werd een nieuw ontwerp voor het plein gemaakt, waarbij de inwoners actief betrokken waren bij het proces. Het schetsontwerp werd vervolgens voorgelegd aan andere buurtbewoners, en met hun inbreng werd het ontwerp definitief vastgesteld. De inwoners benadrukten dat zij de samenwerking als zeer plezierig hebben ervaren en dat gezamenlijk overleg tot een bevredigende oplossing heeft geleid.

De laatste werkzaamheden werden vorige week afgerond. Als blijk van waardering voor de goede en constructieve samenwerking bracht wethouder Pascal Cobussen afgelopen middag een groene groet aan de betreffende inwoners en hun buurtgenoten. Hij benadrukte dat dit een mooi voorbeeld is van hoe Beuningen gezamenlijk wordt gevormd. Door goed overleg is een oplossing gevonden waar iedereen tevreden mee is en die tevens bijdraagt aan klimaatadaptatie.

Cookieinstellingen