Groep 7/8 Ontdekt Democratie: Spelend naar de Kindergemeenteraad

Foto: Gemeente Beuningen

Deze weken komen leerlingen van groep 7/8 van basisscholen uit onze gemeente langs in het gemeentehuis om het spel Democracity te spelen. De leerlingen van de Dromedaris, de Hoeven, Montijn, SBO Klavervier, de Reuzepas, de Ruyter met kinderburgemeester Guus en de Wegwijzer maken zo kennis maken met de gemeenteraad en het proces van bestuurlijke besluitvorming.

Het spel Democracity wordt gespeeld onder leiding van ProDemos en is ter voorbereiding van de kindergemeenteraad op 2 april 2024.

Het spel begint met het oprichten van een eigen politieke partij en standpunten. Hierbij wordt de klas in groepjes verdeeld. Die groepjes kiezen vervolgens gebouwen die zij belangrijk vinden bij hun partijprogramma en deze gebouwen worden in verschillende rondes in ‘hun stad’ geplaatst. Bij elke ronde worden er steeds meer regels toegevoegd en moeten er keuzes worden gemaakt. De kinderen leren zo hoe politieke besluitvorming plaatsvindt. Als het spel is afgelopen stellen de kinderen vragen aan raads- en commissieleden over de gemeente en de gemeenteraad.

 

Cookieinstellingen