Inloopavond over woningbouwplannen Winssen-Zuid

Foto: publiek domein

Er is behoefte aan meer woningen en meer verschillende typen woningen in de gemeente Beuningen. De gemeente heeft besloten om te gaan bouwen, met een focus op het gebied Winssen-Zuid, gelegen tussen Leegstraat, Geerstraat, Kennedysingel en Van Heemstraweg. Samen met Van de Klok en Jansen Bouwontwikkeling organiseert de gemeente een inloopavond om de eerste plannen te bespreken.

In 2021 publiceerde de gemeente de krant Winssen om de ontwikkelingen in Winssen-Zuid te belichten. Ook werden er gesprekstafels georganiseerd waar bewoners hun reacties konden geven op het omgevingsprogramma 1.0 en het structuurmodel Winssen. Deze reacties zijn samengevoegd in een reactienota, beschikbaar op de website www.beuningen.nl/woningbouw. De ontwikkeling van Winssen-Zuid gebeurt in samenwerking met de ontwikkelaars Van de Klok en Jansen Bouwontwikkeling. Momenteel wordt een stedenbouwkundige verkenning uitgevoerd om de mogelijkheden voor woninguitbreiding in Winssen te onderzoeken.

Op 22 februari wordt een inloopbijeenkomst gehouden om de stedenbouwkundige verkenning te bespreken met bewoners, omwonenden, en andere geïnteresseerden uit Winssen. Tijdens deze avond zullen vertegenwoordigers van Van de Klok en Jansen Bouwontwikkeling aanwezig zijn om de plannen toe te lichten, terwijl de gemeente het proces zal verduidelijken. Deelnemers kunnen vragen stellen en reageren op de eerste ideeën over woningbouw in Winssen-Zuid, en kunnen ook hun input geven over onderwerpen zoals wonen en duurzaamheid. Voor dit project wordt het participatieniveau ‘raadplegen’ gehanteerd, waarbij de gemeente ideeën en meningen van de deelnemers verzamelt om het plan te verbeteren. De reacties zijn niet bindend.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de inloopbijeenkomst op donderdag 22 februari in Gasterij de Arend, Notaris Stephanus Roesstraat 1 in Winssen. Het inloopmoment is van 18.00 tot 19.30 uur, zonder gezamenlijke start of afsluiting. Aanmelden kan via de website van Van de Klok.

Cookieinstellingen