Verwijderen essen bij knooppunt Ewijk (A50)

Foto: rijksoverheid.nl

Rijkswaterstaat verwijdert Essen bij knooppunt Ewijk (A50). Een de dode en zieke bomen die een direct gevaar vormen voor de verkeersveiligheid weg. Door de werkzaamheden zijn de verbindingswegen bij dit knooppunt vanaf begin februari tot half maart op verschillende dagen afgesloten. Borden langs en boven de weg geven omleidingsroutes aan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 10 minuten.

De Essen rondom het knooppunt zijn ziek of dood door essentaksterfte. Dit is een agressieve schimmelziekte waarvan veel bomen niet herstellen. De kans bestaat dat de takken en bomen op de snelweg terechtkomen. Dit vormt een direct gevaar voor de verkeersveiligheid, waardoor Rijkswaterstaat deze zieke en dode bomen moet verwijderen. De overlast voor de omgeving wordt zoveel mogelijk beperkt. Helaas lukt het niet om te voorkomen dat er mogelijk wat geluidsoverlast zal zijn voor Mensen die In de buurt wonen.

Maximaal 3 jaar nadat de bomen zijn weggehaald, worden nieuwe bomen geplant. Er worden verschillende soorten nieuwe bomen geplant om zo de kans op mogelijke ziektes kleiner te maken. Beplanting vindt op dezelfde plekken plaats als waar de bomen zijn verwijderd. Lukt dat niet, dan wordt naar een andere plek In de buurt gezocht. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.rwsverkeersinfo.nl Of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Cookieinstellingen