Schuilkelder en noodbestuurspost in gemeentehuis zaterdag open voor publiek

Foto: Gemeente Beuningen

Het is ruim 30 jaar geleden dat de Koude Oorlog tot een einde kwam. Met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 verdwijnt ook de herinnering aan een tijdperk. Daarom worden er tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april onder andere veel schuilkelders, luchtwachttorens en forten geopend voor publiek. Zo kunt u op zaterdag 20 april ook een kijkje nemen in de noodbestuurspost en de openbare schuilkelder in ons gemeentehuis.

Het thema van het Weekend van het Verdedigingserfgoed is 75 jaar NAVO. De NAVO is de Noord Atlantische Verdragsorganisatie. Dit is een samenwerking van 32 landen om oorlog buiten de deur te houden. Het doel van dit weekend is om meer aandacht te schenken aan de Koude Oorlog. Door het openen van (voormalige) militaire locaties komt er een duidelijk beeld van welke maatregelen er zijn genomen in de Koude Oorlog.

Ook in Beuningen

Wij openen als gemeente voor het eerst de deuren van de noodbestuurspost en de openbare schuilkelder voor het publiek. Op zaterdag 20 april kunt u hierin een kijkje komen nemen. Het adres van ons gemeentehuis is Van Heemstraweg 46 in Beuningen.

Programma en tijdschema

U kunt meedoen aan een ochtend- of een middagprogramma. Voor het ochtendprogramma is de inloop tussen 9.30 en 10.00 uur en voor het middagprogramma tussen 12.00 en 12.30 uur. U ontvangt een kopje koffie of thee en krijgt een rondleiding door de schuilkelder en de noodbestuurspost. Ook krijgt u een presentatie over de Koude Oorlog en over het gemeentehuis.

De open dag wordt mogelijk gemaakt door de vrijwilligers Hans Crezee (raadslid), Beaky en Cor Engelen van de website Oud Beuningen, Wilbert en Louise Lelivelt en medewerkers van de gemeente Beuningen.

Cookieinstellingen