Koninklijke onderscheiding Anita van den Berg-Klaassen

jul 01 , 17:50 Gemeente
ko anita van den berg klaassen
BEUNINGEN - Burgemeester Daphne Bergman heeft zondag 30 juni 2024 een Koninklijke onderscheiding opgespeld bij Anita van den Berg-Klaassen. De 58-jarige Beuningse is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Korfbalvereniging SV NAS

Anita is al 45 jaar lid van de korfbalvereniging SV NAS en daar al zo’n 15 jaar actief als zeer veelzijdig en gewaardeerd bestuurslid. De Beuningse heeft binnen de korfbalvereniging verschillende petten op. Zo is zij betrokken bij de organisatie van evenementen. Verder is ze wedstrijdsecretaris, trainer en soms scheidsrechter. Ook als er gepoetst moet worden in het SV NAS-complex, steekt Anita haar handen uit de mouwen. Naast haar vrijwilligerswerk voor SV NAS is Anita ruim 15 jaar actief voor de Nederlandse korfbalbond.

EHBO-vereniging Beuningen Weurt

Anita is sinds 2018 lid van de EHBO-vereniging. EHBO’ers zijn belangrijk voor onze gemeenschap. Zonder de inzet van EHBO’ers kunnen evenementen immers niet doorgaan. Door de wekelijkse aanwezigheid van Anita als EHBO’er kan zwembad de Tuimelaar op maandagmiddag open zijn.

Carnavalsvereniging CV de Vage Kennissen

Al 21 jaar is Anita één van de ‘Vage Kennissen’. Als duizendpoot beheert ze er de kas, zorgt ze voor de planning, organiseert ze vergaderingen en maakt ze daarvan vervolgens de notulen. Op carnavalszondag lopen de ‘Vage Kennissen’ altijd mee in de optocht. Anita verzorgt dan voor de hele groep een lekkere maaltijd. Anita is de ‘maïzena’ van de carnavalsvereniging: haar betrokkenheid en inzet worden genoemd als de bindende factoren van de Vage Kennissen.

Uitreiking

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats tijdens een toernooi van korfbalvereniging SV NAS aan de Ooigraaf in Beuningen. In het bijzijn van Anita’s man en drie kinderen, moeder, familie, vrienden én leden van de eerdergenoemde verenigingen heeft burgemeester Daphne Bergman haar een Koninklijk lintje opgespeld. Daarmee is Anita benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.