Lid in de Orde van Oranje Nassau: Jan Evers

BEUNINGEN, 27 april 2012 – De heer Jan Evers uit Beuningen is vanochtend benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.Burgemeester Van Eert speldde Jan in bijzijn van familie de versielselen op. Als geboren Beuningenaar is hij zeer betrokken bij het dorpsgevoel en het saamhorigheidsgevoel. Vanwege zijn kennis m.b.t. computers en het opzetten van websites is hijgevraagd om mee te helpen aan het opzetten van de website OudBeuningen.nl.

BEUNINGEN, 27 april 2012 – Jan Evers uit Beuningen is vanochtend benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Van Eert speldde Jan in bijzijn van familie de versielselen op. Als geboren Beuningenaar is hij zeer betrokken bij het dorpsgevoel en het saamhorigheidsgevoel. Vanwege zijn kennis m.b.t. computers en het opzetten van websites is hij gevraagd om mee te helpen aan het opzetten van de website OudBeuningen.nl. Wat begonnen is als hobby is nu uitgegroeid tot een zeer professionele en populaire website die hij technisch ondersteunt. Ook gaat hij meerdere keren per week naar senioren toe en ondersteunt deze bij vragen c.q. problemen/reparaties aan hun pc’s.

Verder is Jan al vanaf het jaar 2000 als vrijwilliger (in dat jaar was hij Prins Carnaval bij
Carnavalsvereniging De Plekkers) actief achter de schermen tijdens het carnaval in de gemeente Beuningen. Hij was de eerste ‘Prins’ die opkwam met een lied. Dit was een groot succes en vanaf dat moment ondersteunt hij de vereniging bij zang en muziek.

Alsof dat niet genoeg is, is Jan  ook alweer zo’n 15 jaar als vrijwilliger actief bij Toneelvereniging Jan Rap en zijn Maat. Hij is presentator (verzorgt voor- en afkondiging van de toneelvereniging). Daarnaast stelt hij de toneelspelers voor en verzorgt de loterij. Ook is Jan vrijwilliger bij de Jeugdvakantieweek Beuningen. De laatste 10 jaar heeft hij de functie van voorzitter op zich genomen. 

Om de continuïteit in deze reeks van activiteiten te onderstrepen mag nog genoemd worden dat Jan al van het begin van de Avond4daagse in Beuningen als vrijwilliger betrokken is. Van 13 tot en met 16 juni 2012 vindt de 40e Avond4daagse plaats wat betekent dat Jan dit dus ook al 40 jaar doet! Als jongen van 13 jaar zette hij al de route uit en zorgde ervoor dat de deelnemers de juiste weg konden vinden door pijlen langs de hele route te hangen. Deze pijlen zijn in het begin gemaakt van oud verzameld hout (dit om de kosten te drukken). Daarnaast hielp hij toen al mee met het uitdelen van versnaperingen en het bezetten van de controleposten. Vanaf 1998 is hij marsleider/voorzitter van de Avond4daagse Beuningen. Een van de drijfveren is om de kosten zo laag mogelijk te houden zodat de Avond4daagse een evenement blijft dat voor iedereen toegankelijk blijft.

De Beuningse samenleving is zeer blij met mensen zoals Jan Evers.

V.l.n.r.: De heer Tolman, mevrouw Van der Wielen, burgemeester Van Eert, de heer Evers en de heer Van den Berg

137120

Cookieinstellingen