Inwoners gemeente Beuningen blij verrast met woonadvies

Foto:

GEMEENTE, 22 juni 2012 – Samen met Stichting Perspectief is de gemeente Beuningen in mei met het project ‘Bewust Wonen’ gestart. Het project, dat inwoners van de gemeente Beuningen bewust maakt van hun woonsituatie, is positief ontvangen en inmiddels hebben de vrijwillige woonadviseurs de eerste huisbezoeken afgelegd.

GEMEENTE, 22 juni 2012 – Samen met Stichting Perspectief is de gemeente Beuningen in mei met het project ‘Bewust Wonen’ gestart.

Het project, dat inwoners van de gemeente Beuningen bewust maakt van hun woonsituatie, is positief ontvangen en inmiddels hebben de vrijwillige woonadviseurs de eerste huisbezoeken afgelegd.

“Aanvragers van een huisbezoek zijn erg nieuwsgierig naar het project”, vertelt Anthony de Krijger, één van de vrijwillige woonadviseurs. “Ze zijn blij verrast met de handige en praktische gratis adviezen die ze tijdens een huisbezoek krijgen”. De komende periode bezoeken de vrijwillige woonadviseurs meer woningen in de gemeente en kunt u zich blijven aanmelden voor een huisbezoek.

Vrijwillige woonadviseur
Via welzijnsorganisatie Stichting Perspectief kunt u een gratis woonadvies aanvragen. Een vrijwillige woonadviseur komt bij u langs en doorloopt samen met u de woning. Hij of zij geeft aan de hand van een vragenlijst eenvoudige bouwkundige adviezen en tips over maatregelen die uw woning veiliger, comfortabeler en beter toegankelijk maken.

Gelderse Huistest
Ook kunt u op de website geldersehuistest.nl een huistest invullen. De uitslag van deze test laat zien op welke punten ze hun woning kunnen aanpassen om deze beter geschikt te maken voor de toekomst.

Tips
In de [file folder ‘Bewust wonen’] staan concrete tips om overal in huis toe te passen. Deze tips kunt u samen met familie of goede bekenden doornemen om te bekijken welke tips op hen van toepassing zijn. Deze folders zijn ook af te halen bij bijvoorbeeld uw huisarts of de bibliotheek in Beuningen.

Gerelateerd(e) bericht(en)
20-01-2012 Informatieavond voor ondernemers over ‘Bewust Wonen’
30-03-2012 Bewust wonen in Beuningen
11-05-2012 Beuningen stimuleert ouder worden in eigen huis

Brochure+Bewust+wonen_webversie.pdf

Cookieinstellingen