Start aanleg rotonde Houtduiflaan – Burgemeester Geradtslaan

Foto:

Maandag 28 maart starten we met de aanleg van de rotonde Houtduiflaan – Burgemeester Geradtslaan. De nieuwe rotonde is naar verwachting op 15 juli 2022 klaar. De rotonde verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid.

Met de rotonde zorgen we dat het verkeer sneller en veiliger kan doorstromen op deze belangrijke ontsluitingsweg. Niet alleen de auto, maar ook fietsers kunnen straks gemakkelijker en veiliger doorfietsen,  want op de rotonde hebben fietsers voorrang op gemotoriseerd verkeer.

Start werkzaamheden

Op maandag 28 maart breken we de kruising Houtduiflaan – Burgemeester Geradtslaan open. Daarna passen de nutsbedrijven (Liander, KPN en Vitens) hun leidingen aan en leggen we het riool aan. Vervolgens gaat de aannemers verder met de aanleg van de rotonde. De laatste stap die de aannemer zet is het asfalteren van de rotonde.

Omleidingen

U kunt omrijden via de:

  • Nieuwe Pieckelaan – Lagunesingel – Wolfsbossingel – Wilhelminalaan – Burgemeester Geradtslaan tot aan kruising Houtduiflaan;
  • Nieuwe Pieckelaan – Burgemeester van Suchtelenstraat – Houtduiflaan tot aan kruising Burgemeester Geradtslaan;
  • Van Heemstraweg – Haagstraat – Burgemeester Geradtslaan  tot aan kruising Houtduiflaan.

Bus

Buslijnen 5 en 565 rijden niet over de Burgemeester Geradtslaan, maar rijden om via de Van Heemstraweg. Bekijk de meest actuele reisplanning op de website van Breng.

Werkzaamheden klaar

De planning voor de rotonde Houtduiflaan – Burgemeester Geradtslaan is onder voorbehoud. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer, maar gelukkig wordt dit de komende tijd beter. Mocht het werk of het weer tegenvallen, dan verandert de planning. De verwachting is dat we de werkzaamheden afronden op 15 juli.

Meer informatie

De meest actuele informatie en planning delen we met u op www.beuningen.nl/houtduiflaan.

Bron gemeente Beuningen

Cookieinstellingen