Energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

Foto: Thomas Breher via Pixabay

Inwoners met een laag inkomen kunnen in 2022 eenmalig in aanmerking komen voor een energietoeslag van € 800,- netto. Dit is een tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. Inwoners die een (bijstands)uitkering van de gemeente ontvangen, kregen de toeslag begin mei al uitbetaald op hun bankrekening.

Zelf energietoeslag aanvragen

Heeft u geen uitkering van de gemeente en denkt u wel in aanmerking te komen? Vraag dan de energietoeslag aan via www.beuningen.nl/energietoeslag. U heeft recht op energietoeslag als u op de aanvraagdatum:

  • 21 jaar of ouder bent;
  • in de gemeente Beuningen woont en
  • een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning heeft en
  • een laag inkomen heeft. Dit is een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm die in uw situatie geldt. Vanaf 21 jaar tot aan de AOW-leeftijd is dit bedrag voor alleenstaanden € 1.310,- en voor mensen die samenwonen of getrouwd zijn € 1.872,-. Vanaf de AOW-leeftijd is dit bedrag voor alleenstaanden € 1.456,- en voor mensen die samenwonen of getrouwd zijn € 1.971,-.
  • Alle voorwaarden leest u op www.beuningen.nl/energietoeslag.

Hulp bij het aanvragen van de energietoeslag

Heeft u moeite met het begrijpen van het aanvraagformulier, het invullen van formulier of het regelen van de bewijzen? Vrijwilligers van Stichting Perspectief helpen u graag op weg. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met Stichting Perspectief via [email protected] of bel naar telefoonnummer 024 675 0939.

Reacties

Cookieinstellingen