Koninklijke Onderscheiding F.J.T. Smits

Foto: Beuningen

Op zondag 12 juni kreeg de heer F.J.T. (Frank) Smits uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Daphne Bergman van Beuningen reikte deze onderscheiding uit bij de afsluiting van het sportjaar van de Mixed hockeyclub (MHC) Beuningen. De heer Smits is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Smits is vrijwilliger bij Mixed Hockeyclub (MHC) Beuningen en bestuurslid technische zaken bij Stichting Hockey Beuningen. Naast het wekelijkse onderhoud om het complex op peil te houden, leidt hij alle bouwzaken. Zoals de bouw van het nieuwe clubhuis in 1993, het maken van overkappingen, de uitbreiding van het clubhuis met extra kleedruimtes, extra kunstgrasvelden en de ombouw van het hoofdveld naar een waterveld. Daarnaast is hij al jaren coach van onder andere het veteranenteam.

Vrijwilliger parochie

De heer Smits is ook als vrijwilliger de leidinggevende in bouwzaken bij de parochie Heilige Johannes XXII. Deze parochie omvat de dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen. Als lid van de klus- en bouwploeg ondersteunde hij projecten, zoals de restauratie van de tuinmuur, het plaatsen van een tuinhuis en schuur, de restauratie van het koetshuis en de pastorie.

Rode Kruis

Ook het Rode Kruis Beuningen heeft van de diensten van de heer Smits gebruik gemaakt. Hij ondersteunde hier bij de bouw van een houten garage voor de Rode Kruis Bus.

Uitreiking door burgemeester Bergman

Koninklijke Onderscheidingen worden meestal uitgereikt door de burgemeester van de gemeente waar de gedecoreerde woont. De verdiensten van de heer Smits, waarvoor hij deze onderscheiding krijgt, liggen allemaal in de gemeente Beuningen. Daarom deed de burgemeester van Beuningen deze uitreiking in Beuningen.

Reacties

Cookieinstellingen