Kindergemeenteraad over eenzaamheid

Beuningen 04-04-2017. Kindergemeenteraad in de raadzaal van gemeente Beuningen.
Beuningen 04-04-2017. Kindergemeenteraad in de raadzaal van gemeente Beuningen.
Foto: GER LOEFFEN

Op dinsdag 2 april is voor de dertiende keer een kindergemeenteraad in ons gemeentehuis. Zo’n 20 leerlingen uit de groepen zeven en acht van vier basisscholen doen hier aan mee. Deze leerlingen van de Hoeven, De Montijn, SBO Klavervier en De Ruyter werken per school een plan uit rond het onderwerp ‘In Beuningen ben je nooit alleen’.

Tijdens de kindergemeenteraadsvergadering presenteren de leerlingen hun plannen en stemmen zij over de besteding van een bedrag van €2.500. Het beste plan om eenzaamheid te bestrijden wordt echt uitgevoerd samen met de kinderen van de winnende groep.

Zelf aan de slag

In de middag maken de kinderen kennis met de lokale politiek door hun plannen verder uit te werken. Dat doen ze samen met onze raadsleden. Deze vertellen over hun werk en bespreken hun ideeën over het bestrijden van eenzaamheid in onze gemeente. Hierdoor krijgen de leerlingen handvatten en kunnen zij hun plannen nog beter onderbouwen en hier en daar wat bijschaven.

Kindergemeenteraadsvergadering

’s Avonds is de kindergemeenteraadvergadering van 18.00 tot 19.30 uur in de raadzaal. De leerlingen presenteren hun plannen aan elkaar. Het plan dat de meeste stemmen krijgt, wordt op korte termijn uitgevoerd. Voor de deelnemende kinderen een unieke kans om zo invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

Meekijken

Ook u kan deze kindergemeenteraadsvergadering live meekijken of later terugkijken op de website beuningen.bestuurlijkeinformatie.nl

 

Cookieinstellingen