Nationale Herdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei: Beuningen viert vrijheid

Foto: Carol van Eert

Op zaterdag 4 mei zal de Nationale Herdenking plaatsvinden, gevolgd door de viering van de bevrijding op 5 mei. De inwoners van Beuningen worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze gedenkwaardige gebeurtenissen.

Op 4 mei wordt de Nationale Herdenking gemarkeerd met een stille tocht en herdenkingsceremonie. Kinderen van Kindcentrum Montijn en diverse scoutinggroepen zullen tijdens de ceremonie een actieve rol spelen. Het programma omvat ook momenten van muziek en toespraken, inclusief een bijdrage van de lokale veteranen. De herdenking zal rond 20.45 uur eindigen, waarna iedereen wordt uitgenodigd om samen te komen voor een informele bijeenkomst met koffie, thee en sap.

Het programma in Beuningen omvat:

  • 19.25 uur: Verzamelen op het plein voor het gemeentehuis voor de stille tocht naar het ‘Monument voor Geallieerde Vliegers’ aan de Van Heemstraweg.
  • 19.59 uur: Taptoesignaal gevolgd door twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus gespeeld door Muziekvereniging Na Arbeid Gezelligheid Weurt.
  • 20.05 uur: Ceremonie met toespraken, bloemenkranslegging door het college van B&W, en mogelijkheid voor aanwezigen om bloemen te leggen.

Naast Beuningen vinden er ook herdenkingen plaats in naburige dorpen zoals Weurt, Winssen en Ewijk op verschillende tijdstippen en locaties.

Op 4 mei zal er om 18.30 uur een ceremonie plaatsvinden bij het Lancastermonument, georganiseerd door Scouting Beuningen. De dag begint met een herdenkingsviering in de Sint Corneliuskerk, waar het thema “Vrijheid vertelt” centraal staat.

Op 5 mei zal Beuningen de bevrijding vieren met verschillende activiteiten, waaronder het ontsteken van het bevrijdingsvuur en het Vrijpop Bevrijdingsfestival. De dag begint met een Vrijheidsmaaltijd, gevolgd door de ceremonie bij het monument voor Geallieerde Vliegers en het populaire muziekfestival.

De dagen van herdenking en vrijheid bieden een moment van reflectie op de waarde van vrijheid en solidariteit met degenen die deze vrijheid niet kennen.

Cookieinstellingen