Vaststellen structuurvisie Winssen aangehouden

WINSSEN, 16 juni 2010 – Gisteravond is tijdens de over sommige punten rommelig verlopen gemeenteraadsvergadering, de structuurvisie Winssen niet aangenomen. De structuurvisie geeft in grote lijnen aan hoe de toekomst van Winssen er uit gaat zien. Een klankbordgroep van Winssenaren heeft aan de samenstelling van de structuurvisie meegewerkt. Deze klankbordgroep heeft aangegeven voor behoud van het huidige groene karakter tussen de Leegstraat en de Molenstraat in Winssen te zijn. Dit houdt in dat daar niet gebouwd zal worden.

WINSSEN, 16 juni 2010 – Gisteravond is tijdens de over sommige punten rommelig verlopen gemeenteraadsvergadering, de structuurvisie Winssen niet aangenomen.

De structuurvisie geeft in grote lijnen aan hoe de toekomst van Winssen er uit gaat zien. Een klankbordgroep van Winssenaren heeft aan de samenstelling van de structuurvisie meegewerkt. Deze klankbordgroep heeft aangegeven voor behoud van het huidige groene karakter tussen de Leegstraat en de Molenstraat in Winssen te zijn. Dit houdt in dat daar niet gebouwd zal worden.

 

Erwin Rengers bracht namens VVD een amandement in aangaande het groene hart. Volgens zijn partij zou het realiseren van enkele woningen in het groene hart juist voor financiële middelen zorgen waarmee het behoud van het groene karakter gefinancieerd kan worden. Een van de raadsleden merkte hierover op dat volgens hem het groene hart altijd groener is zonder woningen. Na enige discussie heeft de VVD het amandement ingetrokken.

 

Wiel Bijmans van BN&M kon zich ook wel in het standpunt van de VVD vinden omdat er volgens hem binnen het klankbordgroep ook al veel verdeeldheid was over de bestemming van het groene hart. Namens zijn partij deelde hij mee dat er huns inziens enkele huizen langs de rand gebouwd zouden moeten kunnen worden waardoor er een soort openbaar park ontstaat. Gelijk met de bouw van woningen zou de nu als een jungle betitelde boomgaard aangepakt kunnen worden.

 

Na twee schorsingen, de eerste om het amandement van de VVD op schrift te stellen en de tweede om de fractie van BN&M de gelegenheid te geven hun standpunt eenduidig namens de fractie te formuleren, is over het voorstel gestemd. Met een krappe meerderheid is besloten het voorstel aan te houden tot de volgende vergadering.

 

 

Cookieinstellingen