Besluitvormingstraject accommodatiebeleid gemeente Beuningen gesplitst

Foto:

GEMEENTE, 3 september 2010 – In de jaren tachtig zijn in onze gemeente binnen- en buitensport- voorzieningen en sociaal culturele accommodaties gerealiseerd. Daarbij zijn afspraken gemaakt over eigendom, beheer en onderhoud.Bij deze binnen- en buitensport- voorzieningen, accommodaties en scholen hebben zich de afgelopen jaren knelpunten voorgedaan met betrekking tot de huisvesting, beheer en onderhoud. Deze ontwikkelingen zijn aanleiding geweest het accommodatiebeleid uit de jaren tachtig tegen het licht te houden.Het accommodatiebeleid betreft sport, welzijn en onderwijs voor de vier dorpen in gemeente Beuningen. Daarbij is onderscheid te maken tussen kerngebonden en kernoverschrijdende voorzie- ningen. Kernoverschrijdende voorzieningen zijn bijvoorbeeld de sporthal de Tinnegieter en zwembad De Plons die door inwoners van alle vier de dorpen gebruikt worden.Bij het in beeld brengen van de huidige situaties is gebleken dat de grootste knelpunten zich voordoen bij deze twee kernover- schrijdende voorzieningen.Om hier het beleid voor vast te stellen is nader onderzoek nodig. Daarbij moet gekeken worden of de capaciteit van sporthal de Tinnegieter toereikend is en in hoeverre het voor de gemeente noodzakelijk is om een zwembad in stand te houden.Het accommodatiebeleid voor de kerngebonden voorzieningen in Winssen, Ewijk en Weurt geven geen onoverkomelijke knelpunten. Om de voortgang van het accommodatiebeleid in deze kernen niet onnodig te vertragen is het besluitvormingstraject in tweeën gesplitst.Het eerste traject betreft de kernoverschrijdende voorzieningen (de Tinnegieter en het zwembad) waar meer onderzoek voor vereist is en het tweede traject betreft de kerngebonden voor- zieningen. Concreet houdt de besluitvorming aangaande deze laatste voorzieningen in dat in Ewijk een herschikking van ruimten in ’t Hart zal plaatsvinden en dat het besluit ten aanzien van nieuwbouw voor basisschool de Ruijter in Weurt genomen kan gaan worden.

GEMEENTE, 3 september 2010 – In de jaren tachtig zijn in onze gemeente binnen- en buitensport- voorzieningen en sociaal culturele accommodaties gerealiseerd. Daarbij zijn afspraken gemaakt over eigendom, beheer en onderhoud.

Bij deze binnen- en buitensport- voorzieningen, accommodaties en scholen hebben zich de afgelopen jaren knelpunten voorgedaan met betrekking tot de huisvesting, beheer en onderhoud. Deze ontwikkelingen zijn aanleiding geweest het accommodatiebeleid uit de jaren tachtig tegen het licht te houden.

Het accommodatiebeleid betreft sport, welzijn en onderwijs voor de vier dorpen in gemeente Beuningen. Daarbij is onderscheid te maken tussen kerngebonden en kernoverschrijdende voorzie- ningen. Kernoverschrijdende voorzieningen zijn bijvoorbeeld de sporthal de Tinnegieter en zwembad De Plons die door inwoners van alle vier de dorpen gebruikt worden.

Bij het in beeld brengen van de huidige situaties is gebleken dat de grootste knelpunten zich voordoen bij deze twee kernover- schrijdende voorzieningen.
Om hier het beleid voor vast te stellen is nader onderzoek nodig. Daarbij moet gekeken worden of de capaciteit van sporthal de Tinnegieter toereikend is en in hoeverre het voor de gemeente noodzakelijk is om een zwembad in stand te houden.

Het accommodatiebeleid voor de kerngebonden voorzieningen in Winssen, Ewijk en Weurt geven geen onoverkomelijke knelpunten. Om de voortgang van het accommodatiebeleid in deze kernen niet onnodig te vertragen is het besluitvormingstraject in tweeën gesplitst.

Het eerste traject betreft de kernoverschrijdende voorzieningen (de Tinnegieter en het zwembad) waar meer onderzoek voor vereist is en het tweede traject betreft de kerngebonden voor- zieningen. Concreet houdt de besluitvorming aangaande deze laatste voorzieningen in dat in Ewijk een herschikking van ruimten in ’t Hart zal plaatsvinden en dat het besluit ten aanzien van nieuwbouw voor basisschool de Ruijter in Weurt genomen kan gaan worden.

 

Lees ook de berichten:
Start nieuwbouw basisschool de Ruyter in 2012
Is zwembad in Beuningen noodzakelijk?

Cookieinstellingen