Actievoeren door fruitbomen te snoeien in Weurt

Foto:

WEURT, 5 februari 2011 – Op zaterdag 19 februari vindt in Gelderland de actieweek Hart voor natuur plaats.Allerlei natuur- en landschapsorga- nisaties in Gelderland doen mee en keren zich daarmee tegen de bezuinigingsvoorstellen van het kabinet voor natuur en landschap. In Beuningen organiseren Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen en Landschapsbeheer Gelderland een werkdag in de boomgaard. Vrijwilligers van Landschapsbeheer Beuningen gaan onder begeleiding van een fruitspecialist hoogstamfruitbomen snoeien.Het begint om 9.30 uur met koffie en thee bij de werf van VLB aan de Reekstraat 3d in Weurt. Gewapend met snoeischaren, boom- zagen en ladders gaan deelnemers aan de slag in de nabij- gelegen boomgaard. Er wordt gewerkt tot 14.00 uur. Iedereen met hart voor natuur en die wil meehelpen is welkom! Deelname is gratis en tussen de middag bieden wij u een kop soep aan.Met deze werkdag laten Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen en Landschapsbeheer Gelderland zien wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van het landschap, en in dit geval hoogstam- fruitbomen. Zij vinden het belangrijk om hoogstamfruitbomen te behouden want deze fraaie bomen zijn onlosmakelijk verbonden met het rivierenlandschap. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar.De bedoeling van de actieweek is om het brede publiek op een leuke manier kennis te laten maken met natuur en landschap en hen uit te nodigen een Hartenkreet te schrijven. Deelnemers kunnen hier hun wensen op kwijt ten aanzien van natuur en landschap. De Hartenkreten worden verzameld en aangeboden aan de Provinciale Staten. Hiermee wil men kenbaar maken dat natuur en landschap hoog op de politieke agenda moet komen te staan.Kijk voor alle publieksactiviteiten in het landschap op www.hartvoornatuur.nu.

WEURT, 5 februari 2011 – Op zaterdag 19 februari vindt in Gelderland de actieweek Hart voor natuur plaats.

Allerlei natuur- en landschapsorga- nisaties in Gelderland doen mee en keren zich daarmee tegen de bezuinigingsvoorstellen van het kabinet voor natuur en landschap. In Beuningen organiseren Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen en Landschapsbeheer Gelderland een werkdag in de boomgaard. Vrijwilligers van Landschapsbeheer Beuningen gaan onder begeleiding van een fruitspecialist hoogstamfruitbomen snoeien.

Het begint om 9.30 uur met koffie en thee bij de werf van VLB aan de Reekstraat 3d in Weurt. Gewapend met snoeischaren, boom- zagen en ladders gaan deelnemers aan de slag in de nabij- gelegen boomgaard. Er wordt gewerkt tot 14.00 uur. Iedereen met hart voor natuur en die wil meehelpen is welkom! Deelname is gratis en tussen de middag bieden wij u een kop soep aan.

Met deze werkdag laten Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen en Landschapsbeheer Gelderland zien wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van het landschap, en in dit geval hoogstam- fruitbomen. Zij vinden het belangrijk om hoogstamfruitbomen te behouden want deze fraaie bomen zijn onlosmakelijk verbonden met het rivierenlandschap. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar.

De bedoeling van de actieweek is om het brede publiek op een leuke manier kennis te laten maken met natuur en landschap en hen uit te nodigen een Hartenkreet te schrijven. Deelnemers kunnen hier hun wensen op kwijt ten aanzien van natuur en landschap. De Hartenkreten worden verzameld en aangeboden aan de Provinciale Staten. Hiermee wil men kenbaar maken dat natuur en landschap hoog op de politieke agenda moet komen te staan.

Kijk voor alle publieksactiviteiten in het landschap op www.hartvoornatuur.nu.

 

 Locatie: werf van VLB aan de Reekstraat 3d in Weurt