Piet Heinen draagt werk af aan RUCO tijdens Wereldkankerdag

WEURT/NIJMEGEN, 5 februari 2011 – Piet Heinen, kunstschilder uit Weurt, heeft vanochtend een van zijn werken aan de afdeling Oncologie van het Radboud Ziekenhuis geschonken.”In april 2010 ben ik succesvol geopereerd in verband met slok- darmkanker. Het personeel van de RUCO (Radboud Universitair Centrum voor Oncologie) hebben me ontzettend goed bijgestaan tijdens die zware periode. Daar heb ik zo’n goed en dankbaar gevoel bij dat ik dat wilde uitdrukken en dat kan ik het beste in een schilderij”, zegt Piet Heinen. “Mijn behandelend arts heeft toen voorgesteld om het schilderij op de poli van de afdeling Oncologie te plaatsen. Vandaag tijdens Wereldkankerdag is een mooie gelegenheid  daarvoor.”

WEURT/NIJMEGEN, 5 februari 2011 – Piet Heinen, kunstschilder uit Weurt, heeft vanochtend een van zijn werken aan de afdeling Oncologie van het Radboud Ziekenhuis geschonken.

“In april 2010 ben ik succesvol geopereerd in verband met slok- darmkanker. Het personeel van de RUCO (Radboud Universitair Centrum voor Oncologie) hebben me ontzettend goed bijgestaan tijdens die zware periode. Daar heb ik zo’n goed en dankbaar gevoel bij dat ik dat wilde uitdrukken en dat kan ik het beste in een schilderij”, zegt Piet Heinen. “Mijn behandelend arts heeft toen voorgesteld om het schilderij op de poli van de afdeling Oncologie te plaatsen. Vandaag tijdens Wereldkankerdag is een mooie gelegenheid  daarvoor.”

 

 

“Dit is het schilderij wat Piet gemaakt heeft nadat hij helaas geconfronteerd was met kanker. Na zijn operatie bedacht Piet dat hij zoveel meegemaakt heeft en dat wil ik eigenlijk uitdrukken. En de manier waarop Piet zich het best kan uitdrukken is door middel van schilderijen. Hij weet het overal het algemeen wel goed te zeggen maar in het schilderij heeft hij zijn ziel en zaligheid gestopt. Wij zijn ontzettend dankbaar dat hij het schilderij aan de chirurg wilde aanbieden die dat dan op een hele mooie plaats zichtbaar voor iedereen kon ophangen. Wij dachten, de polikliniek is daar de allermooiste plaats voor want als daar de patiënten binnenlopen en daar een bordje aan hangt van een dankbare patiënt dan geeft dat een heleboel mensen steun net zo als het voor Piet ook gedaan heeft.”

Foto boven: Piet Heinen met dr. J. Bonenkamp
Foto onder: Wijchen-TV maakt opnamen

De dag duurt nog tot 17.00 uur.
Voor info kijk op assistentensite.nl