Grootscheepse vervanging drukriool

BEUNINGEN, 12 februari 2011 – De gemeente Beuningen gaat een aanbesteding houden om het drukrioolstelsel te gaan vervangen.In 1984-1985 is het drukrioolstelsel aangelegd. Hierop hebben in de loop van de jaren uitbreidingen plaats gevonden. Het betreft ruim 300 pompen met pompputten waar circa 1.000 huishoudens gebruik van maken. De laatste jaren gaan er in versneld tempo steeds meer pompen stuk en moeten vervangen worden. Bovendien heeft het drukrioolsysteem door slijtage steeds meer te maken met lekkage hetgeen het functioneren van het systeem niet ten goede komt.De pompen hebben een afschrijvingstermijn van 15 jaar maar door goed onderhoud gaan ze nu al 25 jaar mee. Door de toegenomen aansluitingen op de pompen maken deze veel meer draaiuren dan waar ze voor gemaakt zijn. In het vervangstraject wordt ook de telecommunicatie vernieuwd en gemodernerniseerd. Alle pompen worden aangesloten op de hoofdpost op het gemeentewerf. Daarna hoeft niet meer voor iedere storing ter plekke gekeken te worden wat het probleem is.

BEUNINGEN, 12 februari 2011 – De gemeente Beuningen gaat een aanbesteding houden om het drukrioolstelsel te gaan vervangen.

In 1984-1985 is het drukrioolstelsel aangelegd. Hierop hebben in de loop van de jaren uitbreidingen plaats gevonden. Het betreft ruim 300 pompen met pompputten waar circa 1.000 huishoudens gebruik van maken. De laatste jaren gaan er in versneld tempo steeds meer pompen stuk en moeten vervangen worden. Bovendien heeft het drukrioolsysteem door slijtage steeds meer te maken met lekkage hetgeen het functioneren van het systeem niet ten goede komt.

De pompen hebben een afschrijvingstermijn van 15 jaar maar door goed onderhoud gaan ze nu al 25 jaar mee. Door de toegenomen aansluitingen op de pompen maken deze veel meer draaiuren dan waar ze voor gemaakt zijn. In het vervangstraject wordt ook de telecommunicatie vernieuwd en gemodernerniseerd. Alle pompen worden aangesloten op de hoofdpost op het gemeentewerf. Daarna hoeft niet meer voor iedere storing ter plekke gekeken te worden wat het probleem is.

Tijdens het traject zal veel gecommuniceerd moeten worden met de bewoners. De gemeente is voornemens hier een adviesbureau voor aan te trekken. Het project zal in het najaar van 2011 moeten starten en gaat een jaar duren. De totale kosten bedragen een kleine 3 miljoen euro.

Cookieinstellingen