Recent aangepaste Nieuwe Pieckelaan voelt onveilig

BEUNINGEN, 12 februari 2011 – Vanuit het gemeentebestuur wordt de recent aangepaste Nieuwe Pieckelaan als onveilig ervaren door met name de slechte zichtbaarheid op en van de weg.Op het rechte gedeelte van de weg is geconstateerd dat de markering minder goed opvalt door gebrek aan contrast met het lichtgrijze beton en vuil op de weg. Ook middengeleiders en bocht zijn minder goed waarneembaar door vervuilde en verouderde borden.De gemeente heeft met de politie en de projectleider overleg gevoerd hoe met aanvullende maatregelen deze wegsituatie verbeterd kan worden. De politie keurt een as-markering stellig af. Hiermee zou de markering namelijk, volgens de herkenbaarheidskenmerken van Duurzaam Veilig, de weg als een 80km-weg aanduiden terwijl er maar 60 km gereden mag worden. Bovendien krijgt het verkeer hierdoor meer geleiding, waardoor de snelheid juist verder toeneemt. Wat is wel mogelijk

BEUNINGEN, 12 februari 2011 – Vanuit het gemeentebestuur wordt de recent aangepaste Nieuwe Pieckelaan als onveilig ervaren door met name de slechte zichtbaarheid op en van de weg.

Op het rechte gedeelte van de weg is geconstateerd dat de markering minder goed opvalt door gebrek aan contrast met het lichtgrijze beton en vuil op de weg. Ook middengeleiders en bocht zijn minder goed waarneembaar door vervuilde en verouderde borden.

De gemeente heeft met de politie en de projectleider overleg gevoerd hoe met aanvullende maatregelen deze wegsituatie verbeterd kan worden. De politie keurt een as-markering stellig af. Hiermee zou de markering namelijk, volgens de herkenbaarheidskenmerken van Duurzaam Veilig, de weg als een 80km-weg aanduiden terwijl er maar 60 km gereden mag worden. Bovendien krijgt het verkeer hierdoor meer geleiding, waardoor de snelheid juist verder toeneemt.

Wat is wel mogelijk

  • De bocht en rijbaan aan de zuidoostkant van het ARN-terrein worden nog dit voorjaar vernieuwd. In de bocht kom een donkere slijtlaag te liggen, waardoor het contrast versterkt met de nog nieuw aan te brengen duurzame markering. Hierdoor ontstaat een beter zicht op het verloop van de weg.
  • De vervuilde borden wordt schoongemaakt, zodat de middengeleiders beter opvallen.
  • Verouderde, overbodige en onjuist geplaatste borden worden vernieuwd.
  • De borden bij de nieuwe oversteekplaats staan niet optimaal en worden herplaatst.
  • De nieuwe tweerichtingen fietsoversteek bij het scoutingterrein moet nog aangeduid worden.

Naar verwachting zullen alle werkzaamheden vóór medio 2011 afgerond zijn.

 

Cookieinstellingen