De Kluscursus voor mannen en vrouwen!

De Kluscursus voor mannen en vrouwen!EWIJK, 21 mei 2011 – In januari van dit jaar opende De Timmercursus haar deuren in Ewijk.Onder leiding van Jos Perlo en Wil Brekelmans kunnen cursisten de basisvaardigheden van het timmers- vak leren. De nadruk ligt op hand- werk en elke cursist heeft de be- schikking over professionele hand- gereedschappen en werkbanken.Jos heeft sinds 1992 een aannemersbedrijf waarvan hij op dit moment de activiteiten op een laag pitje heeft staan. De werk- plaats heeft hij gevuld met professionele machines en materialen en sinds januari heeft hij zijn interesse en vakmanschap op het gebied van houtbewerking, vertaald naar De Timmercursus.”Werken met hout brengt ontspan- ning en voldoening met zich mee. Daarom ben ik enthousiast om mijn kennis en vakmanschap, over te brengen aan de cursisten, zodat wij samen iets moois kunnen maken van hout”, vertelt Jos. “In het verlengde van De Timmercursus hebben we het aanbod nu ook uitgebreid met ‘De Kluscursus’. Daar bleek ook behoefte aan te zijn en laat ik nu met mijn achtergrond en deze ruimte daar invulling aan kunnen geven!”Om een indruk te geven noemt Jos een onderwerp op die al tijdens een van de eerste Kluscursusavonden behandeld is en waarbij de cursisten ook direct aan de slag konden. “Van luisteren en gelijk doen leert men het meest en door het praktisch bezig te zijn met een kleine groep, komen er allerlei vragen die voor mij heel een- voudig te beantwoorden zijn en door de cursisten als waardevol ervaren wordt. We behandelen allerlei klussen voor in en om het huis. Zo hebben we een al keer electra behandeld. Ik heb daarbij een eenvoudige meterkast nagebouwd en daar van alles over uitgelegd. De cursisten moesten een snoertje aan een stekker maken en daarna een lampje aan de andere kant aansluiten. Vervolgens maakten we er weer een schakelaar aan. We werkten daarbij met 2 aderig draad en zo kwamen we ook op aarde draad en het belang daarvan. Tot slot maakten we een verlengsnoer. We pakken echt de praktische onderwerpen zodat men al heel snel het geleerde in de praktijk kan toepassen.”De cursussen zijn voor zowel mannen als vrouwen. De leeftijden van de huidige cursisten variëren tussen de 20 en 70 jaar.Met de persoonlijke, kleinschalige aanpak gecombineerd met vakmanschap, goede werkplaats en uitstekend materiaal heeft ‘De Timmercursus’ veel te bieden aan een ieder die in een vriendelijke sfeer zijn kennis en vaardigheden met betrekking tot hout- bewerking of het klussen in en om het huis wilt uitbreiden. Bezoek voor meer informatie de website www.detimmercursus.nl.

De Kluscursus voor mannen en vrouwen!

EWIJK, 21 mei 2011 – In januari van dit jaar opende De Timmercursus haar deuren in Ewijk.

Onder leiding van Jos Perlo en Wil Brekelmans kunnen cursisten de basisvaardigheden van het timmers- vak leren. De nadruk ligt op hand- werk en elke cursist heeft de be- schikking over professionele hand- gereedschappen en werkbanken.

Jos heeft sinds 1992 een aannemersbedrijf waarvan hij op dit moment de activiteiten op een laag pitje heeft staan. De werk- plaats heeft hij gevuld met professionele machines en materialen en sinds januari heeft hij zijn interesse en vakmanschap op het gebied van houtbewerking, vertaald naar De Timmercursus.

“Werken met hout brengt ontspan- ning en voldoening met zich mee. Daarom ben ik enthousiast om mijn kennis en vakmanschap, over te brengen aan de cursisten, zodat wij samen iets moois kunnen maken van hout”, vertelt Jos. “In het verlengde van De Timmercursus hebben we het aanbod nu ook uitgebreid met ‘De Kluscursus‘. Daar bleek ook behoefte aan te zijn en laat ik nu met mijn achtergrond en deze ruimte daar invulling aan kunnen geven!”

Om een indruk te geven noemt Jos een onderwerp op die al tijdens een van de eerste Kluscursusavonden behandeld is en waarbij de cursisten ook direct aan de slag konden. “Van luisteren en gelijk doen leert men het meest en door het praktisch bezig te zijn met een kleine groep, komen er allerlei vragen die voor mij heel een- voudig te beantwoorden zijn en door de cursisten als waardevol ervaren wordt. We behandelen allerlei klussen voor in en om het huis. Zo hebben we een al keer electra behandeld. Ik heb daarbij een eenvoudige meterkast nagebouwd en daar van alles over uitgelegd. De cursisten moesten een snoertje aan een stekker maken en daarna een lampje aan de andere kant aansluiten. Vervolgens maakten we er weer een schakelaar aan. We werkten daarbij met 2 aderig draad en zo kwamen we ook op aarde draad en het belang daarvan. Tot slot maakten we een verlengsnoer. We pakken echt de praktische onderwerpen zodat men al heel snel het geleerde in de praktijk kan toepassen.”

De cursussen zijn voor zowel mannen als vrouwen. De leeftijden van de huidige cursisten variëren tussen de 20 en 70 jaar.
Met de persoonlijke, kleinschalige aanpak gecombineerd met vakmanschap, goede werkplaats en uitstekend materiaal heeft ‘De Timmercursus’ veel te bieden aan een ieder die in een vriendelijke sfeer zijn kennis en vaardigheden met betrekking tot hout- bewerking of het klussen in en om het huis wilt uitbreiden.

Bezoek voor meer informatie de website www.detimmercursus.nl.

Cookieinstellingen