Buurtbemiddeling 22 keer ingeschakeld

GEMEENTE, 7 mei 2011 – Sinds 1 september 2009 draait het project buurtbemiddeling in de gemeente Beuningen.Buurtbemiddeling is een gratis voorziening waar buren en buurt- genoten onder leiding van vrijwillige, getrainde buurtbemidde- laars hun conflicten met elkaar kunnen oplossen.De bemiddeling houdt in dat onafhankelijke vrijwilligers naar het verhaal van beide partijen luisteren en het bemiddelingstraject leiden. De bemiddelaars geven geen oordeel en zijn neutraal; het is de bedoeling dat de ruziënde buren/buurtgenoten zelf hun conflict oplossen.In een eerste evaluatie is naar voren gekomen dat er in de eerste 10 maanden van het project, 22 meldingen gedaan zijn. Hiervan zijn 5 bemiddelingen geslaagd, 5 bemiddelingen niet geslaagd, 5 bemiddelingen gestopt (niet geschikt) en nog 7 bemiddelingen zijn ‘in behandeling’.19 van de 22 meldingen hebben betrekking op overlastkwesties in Beuningen, 2 op overlastkwesties in Ewijk en 1 op een overlastkwestie in Weurt. 11 meldingen hadden betrekking op bedreiging/pesten.Het project loopt nog tot september 2011. In mei 2011 zal op basis van een tweede evaluatie besloten worden of het gemeente- bestuur en Standvast Wonen het project structureel voortzetten. De intentie is om door te gaan maar ook in deze beslissing wordt de financiële positie van de gemeente meegewogen.

GEMEENTE, 7 mei 2011 – Sinds 1 september 2009 draait het project buurtbemiddeling in de gemeente Beuningen.

Buurtbemiddeling is een gratis voorziening waar buren en buurt- genoten onder leiding van vrijwillige, getrainde buurtbemidde- laars hun conflicten met elkaar kunnen oplossen.

De bemiddeling houdt in dat onafhankelijke vrijwilligers naar het verhaal van beide partijen luisteren en het bemiddelingstraject leiden. De bemiddelaars geven geen oordeel en zijn neutraal; het is de bedoeling dat de ruziënde buren/buurtgenoten zelf hun conflict oplossen.

In een eerste evaluatie is naar voren gekomen dat er in de eerste 10 maanden van het project, 22 meldingen gedaan zijn. Hiervan zijn 5 bemiddelingen geslaagd, 5 bemiddelingen niet geslaagd, 5 bemiddelingen gestopt (niet geschikt) en nog 7 bemiddelingen zijn ‘in behandeling’.

19 van de 22 meldingen hebben betrekking op overlastkwesties in Beuningen, 2 op overlastkwesties in Ewijk en 1 op een overlastkwestie in Weurt. 11 meldingen hadden betrekking op bedreiging/pesten.

Het project loopt nog tot september 2011. In mei 2011 zal op basis van een tweede evaluatie besloten worden of het gemeente- bestuur en Standvast Wonen het project structureel voortzetten. De intentie is om door te gaan maar ook in deze beslissing wordt de financiële positie van de gemeente meegewogen.

 

Cookieinstellingen