Heringebruikname orgel familie Gradussen

Foto:

WINSSEN/MEGEN, 14 mei 2011 – Het kerkorgel van de H. Servatiuskerk in Megen wordt op zondag 15 mei opnieuw in gebruik genomen. Dit na een uitvoerige restauratie door Nico van Duren uit Ravenstein.Het orgel werd in 1879 gebouwd door de orgelmakers Willem en Hendrik Gradussen uit het Gelderse Winssen voor de pas voltooide nieuwe Megense parochiekerk. Het instrument was een schenking van de Megense veehouder Martinus Theodorus van der Beek. Hij had hiertoe de gulle gift van 5.000 gulden gedaan. Zondag spelen de organisten Mark van Platen en Leon van den Brand het orgel in met een aantrekkelijk programma met muziek van onder andere Liszt, Schubert en Boëlmann. De toegang voor het concert is gratis.Bron: oss.kliknieuws.nl

WINSSEN/MEGEN, 14 mei 2011 – Het kerkorgel van de H. Servatiuskerk in Megen wordt op zondag 15 mei opnieuw in gebruik genomen. Dit na een uitvoerige restauratie door Nico van Duren uit Ravenstein.

Het orgel werd in 1879 gebouwd door de orgelmakers Willem en Hendrik Gradussen uit het Gelderse Winssen voor de pas voltooide nieuwe Megense parochiekerk. Het instrument was een schenking van de Megense veehouder Martinus Theodorus van der Beek. Hij had hiertoe de gulle gift van 5.000 gulden gedaan. Zondag spelen de organisten Mark van Platen en Leon van den Brand het orgel in met een aantrekkelijk programma met muziek van onder andere Liszt, Schubert en Boëlmann. De toegang voor het concert is gratis.

Bron: oss.kliknieuws.nl

 

 

Cookieinstellingen