Mantelzorg Award

Foto:

GEMEENTE, 14 mei 2011 – Mantelzorgers zijn mensen die vrij- willig en onbetaald, informele zorg geven aan hun partner, kind, ouder, vriend of kennis. Zorg die meer is dan gebruikelijk, in een dergelijke relatie.Mantelzorgers doen veel: helpen met wassen, aankleden, boodschappen en de was doen, de financiën, medi- catie innemen, meegaan naar dokters, heen en weer rijden naar de fysiotherapie of de aangepaste sport, maar ook eenzaamheid bestrijden en troosten. Mantelzorg kan, zeker als het lang duurt en meer dan 8 uur per week bedraagt, heel belastend zijn.Vanwege de relatie tussen mantelzorger en verzorgde, ziet de mantelzorger zijn of haar inzet vaak als vanzelfsprekend terwijl het toch meer is dan gebruikelijk. Om even stil te staan bij alles wat deze mantelzorgers doen reikt de gemeente Beuningen dit jaar, tijdens een groot vrijwilligersfeest, de Mantelzorg Award uit. Mantelzorgers zijn immers goud waard en verdienen een blijk van waardering voor hun inzet!Aanmelden• Wordt u op een van bovengenoemde wijze door iemand ondersteund en wil u die persoon graag in het zonnetje zetten? Meld hem/haar dan aan voor het award!• Kent u iemand die in uw ogen mantelzorger is en wil u die in het zonnetje zetten? Meld hem/haar aan!• Bent u zelf mantelzorger? Uzelf aanmelden mag ook!Lees hoe dat, eenvoudig per e-mail, kan in het bericht:”Gemeente Beuningen reikt dit jaar een Mantelzorg Award uit”.

GEMEENTE, 14 mei 2011 – Mantelzorgers zijn mensen die vrij- willig en onbetaald, informele zorg geven aan hun partner, kind, ouder, vriend of kennis. Zorg die meer is dan gebruikelijk, in een dergelijke relatie.

Mantelzorgers doen veel: helpen met wassen, aankleden, boodschappen en de was doen, de financiën, medi- catie innemen, meegaan naar dokters, heen en weer rijden naar de fysiotherapie of de aangepaste sport, maar ook eenzaamheid bestrijden en troosten. Mantelzorg kan, zeker als het lang duurt en meer dan 8 uur per week bedraagt, heel belastend zijn.

Vanwege de relatie tussen mantelzorger en verzorgde, ziet de mantelzorger zijn of haar inzet vaak als vanzelfsprekend terwijl het toch meer is dan gebruikelijk. Om even stil te staan bij alles wat deze mantelzorgers doen reikt de gemeente Beuningen dit jaar, tijdens een groot vrijwilligersfeest, de Mantelzorg Award uit. Mantelzorgers zijn immers goud waard en verdienen een blijk van waardering voor hun inzet!

Aanmelden
• Wordt u op een van bovengenoemde wijze door iemand ondersteund en wil u die persoon graag in het zonnetje zetten? Meld hem/haar dan aan voor het award!
• Kent u iemand die in uw ogen mantelzorger is en wil u die in het zonnetje zetten? Meld hem/haar aan!
• Bent u zelf mantelzorger? Uzelf aanmelden mag ook!

Lees hoe dat, eenvoudig per e-mail, kan in het bericht:
Gemeente Beuningen reikt dit jaar een Mantelzorg Award uit“.

Gemeente ondersteunt mantelzorgers
De gemeente wil u graag ondersteunen bij uw taak als mantelzorger. Daarom heeft de gemeente samen met Stichting Perspectief, Zorggroep Maas en Waal, Zorggroep Zuid Gelderland en Buurtzorg Beuningen een ‘mantelzorgpakket‘ samengesteld. In dit pakket vindt u informatie over mantelzorg. Bijvoorbeeld over het Lokaal Steunpunt Mantelzorg van Perspectief en over de manieren waarop de gemeente u kan ondersteunen in uw taak als mantelzorger. Voorbeelden van hulp of ondersteuning van de gemeente zijn tilliften, hulp bij het huishouden en kinderopvang. Het ‘mantelzorgpakket’ is vanaf 1 januari 2011 op te vragen bij de gemeente.

 

Cookieinstellingen