Nederlandse Veteranendag in Beuningen

Foto:

BEUNINGEN, 15 juni 2011 – Op zaterdag 25 juni vindt de Nederlandse Veteranendag plaats.In “De Vrijboom” in Beuningen krijgen Nederlandse oud-militairen een eerbetoon. Erkenning en waardering voor hun werk staan in dit nationale initiatief centraal.MonumentOp deze middag geeft kunstenaar en veteraan Harrie Gerritz een presentatie over het veteranenmonument dat op 17 september onthuld wordt. Dit is de dag dat Beuningen in 1945 bevrijd werd.EerbetoonNederland telt ongeveer 120.000 veteranen. In de gemeente Beuningen wonen rond de 150 ‘jonge’ en ‘oude’ veteranen. Als eerbetoon aan wijlen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard is door het kabinet besloten de Nederlandse Veteranendag jaarlijks op of rond 29 juni, de verjaardag van de prins, te organiseren.VeteranenOnder de Nederlandse veteranen zitten oudgedienden uit de Tweede Wereldoorlog, voormalig Nederlands-Indië en Korea. Daarnaast is er een snel groeiende groep ‘jonge veteranen’. Dit zijn oud-militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan. Hiervan zijn er ruim vijftigduizend afgezwaaid.

BEUNINGEN, 15 juni 2011 – Op zaterdag 25 juni vindt de Nederlandse Veteranendag plaats.

In “De Vrijboom” in Beuningen krijgen Nederlandse oud-militairen een eerbetoon. Erkenning en waardering voor hun werk staan in dit nationale initiatief centraal.

Monument
Op deze middag geeft kunstenaar en veteraan Harrie Gerritz een presentatie over het veteranenmonument dat op 17 september onthuld wordt. Dit is de dag dat Beuningen in 1945 bevrijd werd.

Eerbetoon
Nederland telt ongeveer 120.000 veteranen. In de gemeente Beuningen wonen rond de 150 ‘jonge’ en ‘oude’ veteranen. Als eerbetoon aan wijlen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard is door het kabinet besloten de Nederlandse Veteranendag jaarlijks op of rond 29 juni, de verjaardag van de prins, te organiseren.

Veteranen
Onder de Nederlandse veteranen zitten oudgedienden uit de Tweede Wereldoorlog, voormalig Nederlands-Indië en Korea. Daarnaast is er een snel groeiende groep ‘jonge veteranen’. Dit zijn oud-militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan. Hiervan zijn er ruim vijftigduizend afgezwaaid.

 

 

Cookieinstellingen