Oorlogsmuseum blijft in de gemeente

Foto:

WINSSEN, 7 juli 2011 – Het Maas en Waals Museum 1939 -1945 uit Winssen krijgt mogelijk een nieuw onderkomen in het pand Pandahara.Ard van Hulst heeft na jaren verzamelen en ten toonstellen van oorlogsstukken, in april van dit jaar besloten om het uit haar jasje gegroeide museum tijdelijk te sluiten. Dit met name ook omdat, de door zijn vrouw gerunde, de tweedehands kledingzaak “Puk en Muk” meer ruimte nodig had.Ard ging op zoek naar andere ruimte en haalde zelfs de uitzending van SBS6. “Wij wilden het museum graag in de gemeente houden”, licht wethouder Henk Plaizier de situatie toe. Daarom zijn we met Ard in gesprek gegaan over de mogelijkheid om in het pand Pandahara te gaan zitten. Sinds peuterspeelzaal Pinokkio naar basisschool de Wegwijzer verhuisd is, is er ruimte in het pand. Jeugdhonk Winssen zit ook in het pand en gebruikt een deel van de beneden- en bovenverdieping. Door het Jeugdhonk meer ruimte op de benedenverdieping te geven kan het oorlogsmuseum de gehele bovenverdieping in gebruik nemen. Of het allemaal definitief wordt hangt nog af van een onderzoek of de vloer de zware stukken van het museum kan dragen. Zowel Ard als wij zijn in elk geval enthousiast over de lokatie.”

WINSSEN, 7 juli 2011 – Het Maas en Waals Museum 1939 -1945 uit Winssen krijgt mogelijk een nieuw onderkomen in het pand Pandahara.

Ard van Hulst heeft na jaren verzamelen en ten toonstellen van oorlogsstukken, in april van dit jaar besloten om het uit haar jasje gegroeide museum tijdelijk te sluiten. Dit met name ook omdat, de door zijn vrouw gerunde, de tweedehands kledingzaak “Puk en Muk” meer ruimte nodig had.

Ard ging op zoek naar andere ruimte en haalde zelfs de uitzending van SBS6. “Wij wilden het museum graag in de gemeente houden”, licht wethouder Henk Plaizier de situatie toe. Daarom zijn we met Ard in gesprek gegaan over de mogelijkheid om in het pand Pandahara te gaan zitten. Sinds peuterspeelzaal Pinokkio naar basisschool de Wegwijzer verhuisd is, is er ruimte in het pand. Jeugdhonk Winssen zit ook in het pand en gebruikt een deel van de beneden- en bovenverdieping. Door het Jeugdhonk meer ruimte op de benedenverdieping te geven kan het oorlogsmuseum de gehele bovenverdieping in gebruik nemen. Of het allemaal definitief wordt hangt nog af van een onderzoek of de vloer de zware stukken van het museum kan dragen. Zowel Ard als wij zijn in elk geval enthousiast over de lokatie.”

 

 

Cookieinstellingen