Anima Mundi – de Ziel van de Wereld

Foto:

WINSSEN/BEUNINGEN, 28 juli 2011 – Het Winssense kunstenaarsechtpaar Huub en Adelheid Kortekaas heeft plannen om een monumentaal mondiaal kunstproject te realiseren in Beuningen: Anima Mundi – de Ziel van de Wereld.Dit kunstproject betreft een tempel van bewustwording, een open Stoa-achtige tempel van de 21ste eeuw, een tempel van een nieuw Mens en Wereldbeeld.Foto: Adelheid en Huub KortekaasDe totale oppervlakte van het kunstwerk bedraagt ca 100 x 12 m. De hoogte is 6,66 m.Het echtpaar is met de gemeente op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Een eerder onderzochte locatie ten noorden van Ewijk ligt nabij een ecologische zone. Vanwege de gekozen locatie is over de plaatsing van het kunstwerk overleg gevoerd met Staatsbosbeheer. Vestiging van een kunstwerk op deze plek bleek niet gewenst. Een nieuwe voorkeurslocatie is aan de Dijk (tussen Hommelstraat en Kloosterstraat) ten noorden van Beuningen en stuit niet op bezwaren van Staatsbosbeheer. Ook de kunstcom- missie heeft naar de plannen gekeken. Zij keurt de plannen goed en gaat akkoord met de plaatsing van het kunstwerk.De gemeente stemt in met de plaatsing van het kunstwerk. Zij zal echter alleen medewerking verlenen door de faciliteiten te bieden maar verder niet bijdragen in de kosten. Het kunstenaarsechtpaar gaat zelf op zoek naar sponsors.Een animatie-video van de Anima Mundi is rechtstreeks te bekijken op de website huubenadelheid-kortekaas.nl.

WINSSEN/BEUNINGEN, 28 juli 2011 – Het Winssense kunstenaarsechtpaar Huub en Adelheid Kortekaas heeft plannen om een monumentaal mondiaal kunstproject te realiseren in Beuningen: Anima Mundi – de Ziel van de Wereld.

Dit kunstproject betreft een tempel van bewustwording, een open Stoa-achtige tempel van de 21ste eeuw, een tempel van een nieuw Mens en Wereldbeeld.

Foto: Adelheid en Huub Kortekaas
De totale oppervlakte van het kunstwerk bedraagt ca 100 x 12 m.
De hoogte is 6,66 m.

Het echtpaar is met de gemeente op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Een eerder onderzochte locatie ten noorden van Ewijk ligt nabij een ecologische zone. Vanwege de gekozen locatie is over de plaatsing van het kunstwerk overleg gevoerd met Staatsbosbeheer. Vestiging van een kunstwerk op deze plek bleek niet gewenst. Een nieuwe voorkeurslocatie is aan de Dijk (tussen Hommelstraat en Kloosterstraat) ten noorden van Beuningen en stuit niet op bezwaren van Staatsbosbeheer. Ook de kunstcom- missie heeft naar de plannen gekeken. Zij keurt de plannen goed en gaat akkoord met de plaatsing van het kunstwerk.

De gemeente stemt in met de plaatsing van het kunstwerk. Zij zal echter alleen medewerking verlenen door de faciliteiten te bieden maar verder niet bijdragen in de kosten. Het kunstenaarsechtpaar gaat zelf op zoek naar sponsors.

Een animatie-video van de Anima Mundi is rechtstreeks te bekijken op de website huubenadelheid-kortekaas.nl.

 


 

Cookieinstellingen