Nieuwe expositie bij ABN AMRO Bank kantoor Beuningen

Foto:

BEUNINGEN, 28 juli 2011 – Kunst bij de Bank anno nu. Expositie “Nature in contrast” 21 juli – 19 septemberIn navolging op de expositie met de prachtige schilderijen van Trudy van Schaijk, is het de beurt aan een nieuwe lokale kunstenaar uit de gemeente Beuningen om haar stukken te laten zien.Vanaf dezer dagen tot half september zijn de foto’s van Sjanie Baardman uit Beuningen in het kantoor van ABN AMRO Bank aan het Julianaplein te Beuningen te bewonderen. De Beuningse fotografe Sjanie Baardman besloot om op 60-jarige leeftijd een opleiding te volgen aan de Nederlandse Fotovakschool te Apeldoorn. Zij rondde haar opleiding in oktober 2010 af. Haar specialisme is landschapsfotografie.Wilde woestheid naast verstilde schoonheid: “Nature in contrast”De oevers van de rivier de Waal in de Beuningse uiterwaarden inspireerden haar om met krachtige zwartwit beelden haar beleving van het landschap uit te drukken. De bomen langs de oevers zijn gedoemd te verdwijnen. In een ongelijke strijd met de rivier, die altijd in beweging is, wordt het zand en de klei tussen de wortels weggespoeld. In de zwaar beschadigde bomen zijn vormen en structuren te zien die doen denken aan een verdwenen wereld.

BEUNINGEN, 28 juli 2011 – Kunst bij de Bank anno nu. Expositie “Nature in contrast” 21 juli – 19 september

In navolging op de expositie met de prachtige schilderijen van Trudy van Schaijk, is het de beurt aan een nieuwe lokale kunstenaar uit de gemeente Beuningen om haar stukken te laten zien.

Vanaf dezer dagen tot half september zijn de foto’s van Sjanie Baardman uit Beuningen in het kantoor van ABN AMRO Bank aan het Julianaplein te Beuningen te bewonderen.

De Beuningse fotografe Sjanie Baardman besloot om op 60-jarige leeftijd een opleiding te volgen aan de Nederlandse Fotovakschool te Apeldoorn. Zij rondde haar opleiding in oktober 2010 af. Haar specialisme is landschapsfotografie.

Wilde woestheid naast verstilde schoonheid: “Nature in contrast”
De oevers van de rivier de Waal in de Beuningse uiterwaarden inspireerden haar om met krachtige zwartwit beelden haar beleving van het landschap uit te drukken. De bomen langs de oevers zijn gedoemd te verdwijnen. In een ongelijke strijd met de rivier, die altijd in beweging is, wordt het zand en de klei tussen de wortels weggespoeld. In de zwaar beschadigde bomen zijn vormen en structuren te zien die doen denken aan een verdwenen wereld.


ABN AMRO Beuningen wil op deze manier het kantoor een andere functie geven en het kantoor openstellen voor een breed publiek. Adviseurs Harry ten Teije, Stephanie Wanders en Ibtisam el Moudni zullen de bezoekers van Kunst bij de bank graag ontvangen. [email protected]

 

Cookieinstellingen