Open monumentendag in Beuningen : Huifkartocht

Foto:

GEMEENTE, 2 september 2011 – Zondag 11 september 2011 is het open monumentendag in de ge- meente Beuningen. Het 25e open monumentenweekend staat in het teken van het thema ‘oud gebouw nieuw gebruik’.Hoeveel café’s waren er vroeger? Hoeveel winkels en hoeveel boer- derijen zijn inmiddels woonhuis geworden? Op zondag 11 sep- tember kunt u een speurtocht maken langs historische gebouwen met een bijzonder verhaal.In het kader van het thema ‘oud gebouw nieuw gebruik’ is steenfabriek de Bunswaard te bezichtigen (zie de foto hierboven). In de oude vlamoven worden appartementen gerealiseerd. Op de fiets, te voet of in een huifkar kunt u een tocht over de dijk maken van Winssen via de dijkmagazijnen, de bouwwerkzaamheden aan de brug bij Ewijk tot steenfabriek de Bunswaard en terug. In de dijkmagazijnen zijn interessante exposities. In het Hoogh Huys en de Beatrixmolen wordt uniek foto- en filmmateriaal vertoond.

GEMEENTE, 2 september 2011 – Zondag 11 september 2011 is het open monumentendag in de ge- meente Beuningen. Het 25e open monumentenweekend staat in het teken van het thema ‘oud gebouw nieuw gebruik’.

Hoeveel café’s waren er vroeger? Hoeveel winkels en hoeveel boer- derijen zijn inmiddels woonhuis geworden? Op zondag 11 sep- tember kunt u een speurtocht maken langs historische gebouwen met een bijzonder verhaal.

In het kader van het thema ‘oud gebouw nieuw gebruik‘ is steenfabriek de Bunswaard te bezichtigen (zie de foto hierboven). In de oude vlamoven worden appartementen gerealiseerd. Op de fiets, te voet of in een huifkar kunt u een tocht over de dijk maken van Winssen via de dijkmagazijnen, de bouwwerkzaamheden aan de brug bij Ewijk tot steenfabriek de Bunswaard en terug. In de dijkmagazijnen zijn interessante exposities. In het Hoogh Huys en de Beatrixmolen wordt uniek foto- en filmmateriaal vertoond.

Voor meer informatie en het aanmelden voor de huifkarrit kunt u terecht op www.tweestromenland.com/openmonumentendag.

Meer informatie in deze drie pdf-bestanden:

Programma van Beuningen

Steenfabriek Bunswaard

Dijkmagazijn Beuningen zet luiken open

 

 

Cookieinstellingen