Bewoners Wilgenoord mogen weer meedenken

Foto:

BEUNINGEN, 27 oktober 2011 – Het College van B&W van de gemeente Beuningen besluit om het project rond de herstructurering van het woonwagencentrum in Beuningen stop te zetten.Het project ging onder andere uit van verbetering/herinrichting van de openbare ruimte, het openbaar groen met woningen en behoud van maximaal 15 woonkavels. Met Standvast Wonen was in 2008 een samenwerkingsovereenkomst afgesloten, met als doel te komen tot de bouw van een aantal stenen huurwoningen. Eén van de voorwaarden van Standvast was dat op termijn geen woonwa- gens meer aanwezig zouden zijn.Uitspraak raad van StateIn april van dit jaar haalde de raad van State nog een streep door het plan om de woonwagens ‘weg te bestemmen’ van de woonwagens. Naar aanleiding daarvan ziet Standvast Wonen af van de bouw van de overige zes woningen. Een ander gevolg van de uitspraak van de raad van State is dat de gemeente, nu ze de woonwagens niet geleidelijk aan kan vervangen door stenen woningen, besloten heeft om het huidige aantal van 12 plaatsen dan in elk geval te bevriezen.

BEUNINGEN, 27 oktober 2011 – Het College van B&W van de gemeente Beuningen besluit om het project rond de herstructurering van het woonwagencentrum in Beuningen stop te zetten.

Het project ging onder andere uit van verbetering/herinrichting van de openbare ruimte, het openbaar groen met woningen en behoud van maximaal 15 woonkavels. Met Standvast Wonen was in 2008 een samenwerkingsovereenkomst afgesloten, met als doel te komen tot de bouw van een aantal stenen huurwoningen. Eén van de voorwaarden van Standvast was dat op termijn geen woonwa- gens meer aanwezig zouden zijn.

Uitspraak raad van State
In april van dit jaar haalde de raad van State nog een streep door het plan om de woonwagens ‘weg te bestemmen’ van de woonwagens. Naar aanleiding daarvan ziet Standvast Wonen af van de bouw van de overige zes woningen. Een ander gevolg van de uitspraak van de raad van State is dat de gemeente, nu ze de woonwagens niet geleidelijk aan kan vervangen door stenen woningen, besloten heeft om het huidige aantal van 12 plaatsen dan in elk geval te bevriezen.

Bezuiniging en vervolg
Op dit moment is vanwege de gemeentebrede bezuinigings- opdracht, het beschikbare budget voor de herinrichting ingetrokken. In een vervolgvoorstel zal het college voor nog een aantal niet afgeronde onderwerpen een invulling moeten formuleren. Dit betreft o.a. de brandveiligheid, drie nog lege standplaatsen en het beheer van de woningen. Ook is het plan om een tweede ontsluitingsweg aan te leggen is nog niet van de baan.

De gemeente Beuningen gaat de bewoners van Wilgenoord betrekken in het vervolgvoorstel.

 

 

Cookieinstellingen