Regenton kopen? Beuningen betaalt de btw!

Foto:

GEMEENTE, 25 november 2011 – Voor klusjes als het sproeien van de tuin of het wassen van ramen kan gerust regenwater gebruikt worden.Zo wordt drinkwater bespaard en verdwijnt er minder ‘schoon’ water in het riool. Om het gebruik van een regenton te stimuleren betaalt de gemeente Beuningen de btw van de aangeschafte ton.

GEMEENTE, 25 november 2011 – Voor klusjes als het sproeien van de tuin of het wassen van ramen kan gerust regenwater gebruikt worden.

Zo wordt drinkwater bespaard en verdwijnt er minder ‘schoon’ water in het riool. Om het gebruik van een regenton te stimuleren betaalt de gemeente Beuningen de btw van de aangeschafte ton.


Hoe werkt het?

Heeft u een regenton gekocht? Stuur dan de originele kassabon naar de gemeente met het ingevulde formulier. Als de aankoop aan de voorwaarden voldoet, dan wordt de btw teruggestort op de rekening van de inwoner. Per woning wordt voor maximaal twee regentonnen de btw vergoed.

Looptijd actie
De actie startte in 2011 en wordt verlengd. De looptijd is nu tot 31 december 2012.

Waarom is een regenton zo belangrijk?
Wethouder Piet de Klein: “Door water op te vangen in een regenton en dit vervolgens te gebruiken, bespaart u kosten en levert u een bijdrage aan de kwaliteit van het Beuningse oppervlaktewater én aan het milieu.” Een regenton is goed voor het milieu en past in een duurzaam waterbeleid. In een gemiddelde tuin wordt jaarlijks 2.200 liter drinkwater gebruikt. Als voor de tuin, het wassen van de auto of het zemen van de ramen het gratis regenwater uit de regenton wordt gebruikt, dan bespaart u dus veel water.

Cookieinstellingen