Vereniging EBBE krijgt locatie op Keizershoeve 3

Foto:

EWIJK 22 december 2011 – Het college van B&W is akkoord met het aanwijzen van een gebied in Keizershoeve 3 als ontwikkellocatie voor EBBE (Eigen Bouw Beuningen Ewijk). De ontwikkeling van Keizershoeve 3 is beperkt tot dit gebied.De vereniging EBBE bestaat uit ongeveer 10-12 personen die ieder hun eigen huis willen bouwen, maar dat in groepsverband willen realiseren. Gezamenlijk de huizen laten ontwerpen en collectief inkopen levert de vereniging een besparing op de projectontwik- kelkosten.

EWIJK 22 december 2011 – Het college van B&W is akkoord met het aanwijzen van een gebied in Keizershoeve 3 als ontwikkellocatie voor EBBE (Eigen Bouw Beuningen Ewijk). De ontwikkeling van Keizershoeve 3 is beperkt tot dit gebied.

De vereniging EBBE bestaat uit ongeveer 10-12 personen die ieder hun eigen huis willen bouwen, maar dat in groepsverband willen realiseren. Gezamenlijk de huizen laten ontwerpen en collectief inkopen levert de vereniging een besparing op de projectontwik- kelkosten.

Met de keuze van de locatie wil de gemeente een eind maken aan de onzekerheid die EBBE ervaart over de realiteitswaarde van het project. In het plan krijgt de gemeente te maken met grootschalig archeologisch onderzoek met hoge kosten. Dit onderzoek wordt voor het hele gebied ineens uitgevoerd en de kosten worden gedekt door de grondopbrengsten. De financiële positie van de gemeente blijft daardoor ongewijzigd.

 

 

Cookieinstellingen