Actiecomité A50Ewijk blij met NSL schermen langs A50

Foto:

EWIJK, 22 december 2011 – Het Actiecomité A50Ewijk is 21 december via een persbericht van Rijkswaterstaat geïnformeerd dat de Minister van Infrastructuur & Milieu besloten heeft de in 2010 toegezegde schermen definitief te plaatsen in 2012. “Het betreft hier minimale maatregelen welke er voor moeten zorgen dat luchtkwaliteit in Ewijk voldoet aan Europese normen”, schrijft het Actiecomité op haar website. Het Actiecomité is zeer benieuwd of de gemeente Beuningen en de lokale politieke partijen deze toegezegde maatregelen afdoende vindt om ook in de toekomst de volksgezondheid en leefbaarheid van de inwoners van de gemeente Beuningen te waarborgen.”Zodra het Actiecomité toegang heeft tot de berekeningen zullen we controleren of er in modellen juist gerekend is. De juistheid van de uitkomsten roepen nog steeds diverse vraagtekens op. In de Monitoringsrapportage 2011 worden ook kritische kanttekeningen geplaatst door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Een van de doelstellingen van het Actiecomité A50Ewijk is volledige afscherming van de A50 in Ewijk met schermen van 5 meter hoogte om geluidsoverlast te minimaliseren en luchtver- vuiling te verminderen. Het Actiecomité A50Ewijk blijft het realiseren van deze doelstelling nastreven.”

EWIJK, 22 december 2011 – Het Actiecomité A50Ewijk is 21 december via een persbericht van Rijkswaterstaat geïnformeerd dat de Minister van Infrastructuur & Milieu besloten heeft de in 2010 toegezegde schermen definitief te plaatsen in 2012.

“Het betreft hier minimale maatregelen welke er voor moeten zorgen dat luchtkwaliteit in Ewijk voldoet aan Europese normen”, schrijft het Actiecomité op haar website. Het Actiecomité is zeer benieuwd of de gemeente Beuningen en de lokale politieke partijen deze toegezegde maatregelen afdoende vindt om ook in de toekomst de volksgezondheid en leefbaarheid van de inwoners van de gemeente Beuningen te waarborgen.

“Zodra het Actiecomité toegang heeft tot de berekeningen zullen we controleren of er in modellen juist gerekend is. De juistheid van de uitkomsten roepen nog steeds diverse vraagtekens op. In de Monitoringsrapportage 2011 worden ook kritische kanttekeningen geplaatst door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Een van de doelstellingen van het Actiecomité A50Ewijk is volledige afscherming van de A50 in Ewijk met schermen van 5 meter hoogte om geluidsoverlast te minimaliseren en luchtver- vuiling te verminderen. Het Actiecomité A50Ewijk blijft het realiseren van deze doelstelling nastreven.”

 

Bron: www.a50ewijk.nl




 

 

Cookieinstellingen