Evaluatierappport ‘Sportieve School’

Foto:

GEMEENTE, 8 maarti 2012 – Sportieve School draait al meer dan tien jaar. In Beuningen is het project aan het zesde jaar bezig.Voor het project werd in het verleden subsidie verleend door het Rijk. Na vier jaar is dit per 1 januari 2011 beëindigd. Het college van de gemeente Beuningen heeft daarna besloten het project op eigen kosten voort te zetten. Voorwaarde was dat de gemeente hier verslag van uit zou brengen. Naar aanleiding van dat verslag in 2011 is besloten om de ingeslagen weg te blijven volgen. Tot nu toe is bij de uitvoering van het project onvoldoende inzicht vanuit de organisatoren verkregen in de resultaten van het project. Dankzij een subsidie van  het ‘Platform Sport Bewegen en Onderwijs’ kon de NSA begin 2011 de effecten van het Sportieve School wel onderzoeken. Het verslag daarvan is begin februari aan de gemeente Beuningen overhandigd.Alle basisscholen in de gemeente doen mee aan dit sportproject. In het schooljaar 2010 – 2011 werden 1.412 leerlingen bereikt. Daarvan hebben 122 leerlingen deelgenomen aan de introductielessen van zeven deelnemende verenigingen. Dit is nog geen 10% van het aantal leerlingen maar de sportparticipatie onder de jongeren is ook al hoog laat de gemeente weten. De introductielessen leveren wel nieuwe leden voor de verenigingen op.De kosten voor dit project bedragen € 8.200,-. De gemeente verzoekt de NSA om meer in te zetten op de introductielessen en het betrekken van meer lokale sportverenigingen.

GEMEENTE, 8 maarti 2012 – Sportieve School draait al meer dan tien jaar. In Beuningen is het project aan het zesde jaar bezig.

Voor het project werd in het verleden subsidie verleend door het Rijk. Na vier jaar is dit per 1 januari 2011 beëindigd. Het college van de gemeente Beuningen heeft daarna besloten het project op eigen kosten voort te zetten. Voorwaarde was dat de gemeente hier verslag van uit zou brengen. Naar aanleiding van dat verslag in 2011 is besloten om de ingeslagen weg te blijven volgen.

Tot nu toe is bij de uitvoering van het project onvoldoende inzicht vanuit de organisatoren verkregen in de resultaten van het project. Dankzij een subsidie van  het ‘Platform Sport Bewegen en Onderwijs’ kon de NSA begin 2011 de effecten van het Sportieve School wel onderzoeken. Het verslag daarvan is begin februari aan de gemeente Beuningen overhandigd.

Alle basisscholen in de gemeente doen mee aan dit sportproject. In het schooljaar 2010 – 2011 werden 1.412 leerlingen bereikt. Daarvan hebben 122 leerlingen deelgenomen aan de introductielessen van zeven deelnemende verenigingen. Dit is nog geen 10% van het aantal leerlingen maar de sportparticipatie onder de jongeren is ook al hoog laat de gemeente weten. De introductielessen leveren wel nieuwe leden voor de verenigingen op.

De kosten voor dit project bedragen € 8.200,-. De gemeente verzoekt de NSA om meer in te zetten op de introductielessen en het betrekken van meer lokale sportverenigingen.

 

Gerelateerd(e) bericht(en)
01-02-2012 Beuningse jeugd kan gratis kennismaken met verschillende sporten
07-05-2011 Project ‘Sportieve School’ wordt voortgezet
26-01-2011 Sportieve School start inschrijving introductielessen
11-10-2010 Sportieve School wederom van start op basisscholen

 

Cookieinstellingen