Theo ten Brinke exposeert in het Molenhuis

Foto:

BEUNINGEN, 8 maart 2012 – Van 12 maart tot 7 mei start weer een nieuwe expositie in het Molenhuis in Beuningen.Theo ten Brinke is op zijn 17de jaar in aanraking gekomen met de kunst, in eerste instantie met het kijken ernaar, het begrijpen ervan en tot slot het maken van kunst.”Ik kreeg het gevoel dat ik graag mijn hele leven kunstenaar zou willen zijn”, aldus Theo.  “Een totaal vrij leven, nieuwe dingen en vormen ontdekken, lassen, kleien, timmeren, verven, drukken en stiekem: een beetje beroemd worden. Maar het leven loopt altijd anders want er moet natuurlijk wel brood op de plank komen. Binnenhuisarchitect was de volgende droom. Het werd een winkel met moderne interieurs, in samenwerking met een binnenhuisarchitect ontwierpen we meubels die ik dan in de winkel verkocht. Zevenaar was eigenlijk nog niet rijp voor die moderne meubels en het werden dus al gauw gewone meubels.” In zijn schaarse vrije tijd volgde hij verschillende cursussen op de vrije academie in Zevenaar, onder leiding van goede leerkrachten. Van af zijn 55-ste jaar is hij gaan schilderen met olieverf en de schilderijen werden steeds groter en groter. Na zo’n 10 jaar is hij overgestapt van olieverf op acrylverf, omdat hij wat vlotter en vlugger wilde werken. Inmiddels schildert Theo alweer 7 jaar op het Juvenaat in Zevenaar in een met 14 personen eigen atelier. Bij Ad van de Brink in Doesburg wordt hij nog bijgeschaafd en hij schildert natuurlijk ook thuis in zijn nieuwe atelier. Met de ervaring kon hij de upgrade cursus op de kunstacademie in Arnhem komen volgen. Theo deed mee met de Talens landelijke amateur wedstrijd, en is daar 2 maal voor genomineerd. In 2011 is hij ook voor de Lijmers cultuurprijs genomineerd en heeft hij zelfs een keer in Noorwegen geëxposeerd.

BEUNINGEN, 8 maart 2012 – Van 12 maart tot 7 mei start weer een nieuwe expositie in het Molenhuis in Beuningen.

Theo ten Brinke is op zijn 17de jaar in aanraking gekomen met de kunst, in eerste instantie met het kijken ernaar, het begrijpen ervan en tot slot het maken van kunst.

“Ik kreeg het gevoel dat ik graag mijn hele leven kunstenaar zou willen zijn”, aldus Theo.  “Een totaal vrij leven, nieuwe dingen en vormen ontdekken, lassen, kleien, timmeren, verven, drukken en stiekem: een beetje beroemd worden. Maar het leven loopt altijd anders want er moet natuurlijk wel brood op de plank komen. Binnenhuisarchitect was de volgende droom. Het werd een winkel met moderne interieurs, in samenwerking met een binnenhuisarchitect ontwierpen we meubels die ik dan in de winkel verkocht. Zevenaar was eigenlijk nog niet rijp voor die moderne meubels en het werden dus al gauw gewone meubels.”

In zijn schaarse vrije tijd volgde hij verschillende cursussen op de vrije academie in Zevenaar, onder leiding van goede leerkrachten. Van af zijn 55-ste jaar is hij gaan schilderen met olieverf en de schilderijen werden steeds groter en groter. Na zo’n 10 jaar is hij overgestapt van olieverf op acrylverf, omdat hij wat vlotter en vlugger wilde werken. Inmiddels schildert Theo alweer 7 jaar op het Juvenaat in Zevenaar in een met 14 personen eigen atelier.

Bij Ad van de Brink in Doesburg wordt hij nog bijgeschaafd en hij schildert natuurlijk ook thuis in zijn nieuwe atelier. Met de ervaring kon hij de upgrade cursus op de kunstacademie in Arnhem komen volgen. Theo deed mee met de Talens landelijke amateur wedstrijd, en is daar 2 maal voor genomineerd. In 2011 is hij ook voor de Lijmers cultuurprijs genomineerd en heeft hij zelfs een keer in Noorwegen geëxposeerd.

Lokatie: Molenhuis in Beuningen
Adres: Molenstraat 54
Van: 12-03-2012 t/m 7-05-2012

 

De expositie is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

 

Cookieinstellingen