150 kinderen kunnen vandaag niet afzwemmen

Foto:

BEUNINGEN, 24 maart 2012 – Wat voor veel kinderen een spannende en feestelijke dag had moeten worden valt in het water door de onmiddelijke sluiting van zwembad De Plons.”Ik begrijp de gemeente wel”, zegt de exploitant van het zwembad, Hedwig van Eenbergen. “Ook al staat er in het rapport dat er mogelijk chloorgas en koolmonoxide vrij kan komen, dan nemen zij terecht geen enkele risico. Maar volgens mij is het een storm in een glas water. De installaties worden jaarlijks gekeurd en in februari is  er nog onderhoud gepleegd. Als de technische installatie niet in orde is dan mogen zij mij aanwijzen waar een stopcontactje loshangt want veel meer kan er niet aan de hand zijn. En als er wel meer is dan moet het zo snel mogelijk opgelost worden. De wethouder heeft mij toegezegd dat de alles in de agenda van volgende week doorgestreept wordt en alle aandacht naar het rapport gaat zodat ze op korte termijn kunnen besluiten wat er moet gebeuren.Feit is dat het zwembad door de sluiting enorme financiele en reputatieschade oploopt. Vandaag kunnen, behalve de 150 kinderen voor het diplomazwemmen, ook 250 particuliere zwemmers en 5 babygroepen niet terecht. Met het discozwemmen wat op zaterdagavond gehouden wordt betekent het alleen voor deze zaterdag al dat er zo’n 600 klanten geen gebruik van het zwembad kunnen maken.Behalve de teleurstelling voor de kinderen was het nieuws ook voor het personeel een enorme domper. “Wij hebben 15 man personeel rondlopen en zij realiseren zich maar al te goed dat dit niet te lang moet duren want zonder inkomsten kunnen wij het hoofd niet boven water houden”, vervolgt Hedwig. “Landelijk behoren wij financieel gezien bij de best draaiende zwembaden. We hebben ook een zelf ontwikkeld en goed lesprogramma waarvoor men zelfs vanuit Zutphen, Kleef en Andelst hierheen komt. 98,8% van de Beuningse kinderen halen hier hun zwemdiploma. Dit is 50% van het totaal. De rest komt uit de wijde omgeving. Komende week zouden er weer ruim 100 kinderen voor een intake komen proefzwemmen. Op dit moment kunnen we daar ook niets mee afspreken. Deze abrupte sluiting heeft vergaande gevolgen.”

BEUNINGEN, 24 maart 2012 – Wat voor veel kinderen een spannende en feestelijke dag had moeten worden valt in het water door de onmiddelijke sluiting van zwembad De Plons.

“Ik begrijp de gemeente wel”, zegt de exploitant van het zwembad, Hedwig van Eenbergen. “Ook al staat er in het rapport dat er mogelijk chloorgas en koolmonoxide vrij kan komen, dan nemen zij terecht geen enkele risico. Maar volgens mij is het een storm in een glas water. De installaties worden jaarlijks gekeurd en in februari is  er nog onderhoud gepleegd. Als de technische installatie niet in orde is dan mogen zij mij aanwijzen waar een stopcontactje loshangt want veel meer kan er niet aan de hand zijn. En als er wel meer is dan moet het zo snel mogelijk opgelost worden. De wethouder heeft mij toegezegd dat de alles in de agenda van volgende week doorgestreept wordt en alle aandacht naar het rapport gaat zodat ze op korte termijn kunnen besluiten wat er moet gebeuren.

Feit is dat het zwembad door de sluiting enorme financiele en reputatieschade oploopt. Vandaag kunnen, behalve de 150 kinderen voor het diplomazwemmen, ook 250 particuliere zwemmers en 5 babygroepen niet terecht. Met het discozwemmen wat op zaterdagavond gehouden wordt betekent het alleen voor deze zaterdag al dat er zo’n 600 klanten geen gebruik van het zwembad kunnen maken.

Behalve de teleurstelling voor de kinderen was het nieuws ook voor het personeel een enorme domper. “Wij hebben 15 man personeel rondlopen en zij realiseren zich maar al te goed dat dit niet te lang moet duren want zonder inkomsten kunnen wij het hoofd niet boven water houden”, vervolgt Hedwig. “Landelijk behoren wij financieel gezien bij de best draaiende zwembaden. We hebben ook een zelf ontwikkeld en goed lesprogramma waarvoor men zelfs vanuit Zutphen, Kleef en Andelst hierheen komt. 98,8% van de Beuningse kinderen halen hier hun zwemdiploma. Dit is 50% van het totaal. De rest komt uit de wijde omgeving. Komende week zouden er weer ruim 100 kinderen voor een intake komen proefzwemmen. Op dit moment kunnen we daar ook niets mee afspreken. Deze abrupte sluiting heeft vergaande gevolgen.”

 

Gerelateerd(e) bericht(en)
23-03-2012 Zwembad ‘De Plons’ per direct preventief gesloten

 

Cookieinstellingen