2nd opinion: In bedrijf blijven zonder grote investeringen is onverantwoord

Foto:

BEUNINGEN, 5 april 2012 – In opdracht van de gemeente Beuningen heeft bureau Drijver en Partners een onderzoek uitgevoerd met betrekking tot zwembad de Plons.

BEUNINGEN, 5 april 2012 – In opdracht van de gemeente Beuningen heeft bureau Drijver en Partners een onderzoek uitgevoerd met betrekking tot zwembad de Plons.

De firma Hellebrekers Technieken B.V. heeft in opdracht van bureau Drijver en Partners een conditiemeting van het zwembad uitgevoerd en een rapportage opgesteld. Op grond van dat rapport en op grond van correspondentie van de provincie Gelderland is het zwembad preventief gesloten op 23 maart jongstleden.

Vervolgens heeft de gemeente Beuningen Beuningen Sportfondsen Nederland N.V. afdeling Bouw & Techniek benaderd om een schouw uit te voeren en een second opinion uit te brengen.

Conclusies second opion
(Bron: Rapport second opinion Conditie Zwembad De Plons te Beuningen van Sportfondsen Nederland N.V.)
In bedrijf blijven zonder grote investeringen is onverantwoord. Met name de staat van onderhoud van de technische installaties van het oude deel is zeer slecht. Hier zullen aanzienlijke investeringen moeten worden gedaan om de veiligheid en gezondheid van personeel en bezoekers te kunnen garanderen.

De installaties van het nieuwe deel zijn in matige staat en vergen een renovatie. Als het zwembad wordt betreden, wekt het geen slecht onderhouden indruk maar bij nader onderzoek, met name onder de vloer in de technische ruimte in de kelder, is de situatie zorgelijk.

Er is structureel verzuimd dagelijks en planmatig onderhoud uit te voeren ge-zien de staat waarin de installaties momenteel verkeren. Dit is vreemd omdat er een exploitatieovereenkomst tussen exploitant en gemeente is waar ook zaken over met name het dagelijks onderhoud zijn vastgelegd. Het planmatig on-derhoud is ons inziens onderbelicht.

Voorts zijn er vanuit wet- en regelgeving en veiligheid ook de nodige aanpassingen noodzakelijk. Wij noemen:
• Voldoen aan de voorschriften van de Whvbz en Bhvbz.
• Voldoen aan de voorschriften van het Besluit algemene regels inrichting milieubeheer.
• Voldoen aan de regels en voorschriften ten aanzien van de brandveiligheid.
• Voldoen aan de wetgeving met betrekking tot legionella.
• Beheer van het zwembad overeenkomstig NEN-EN 50110 en NEN 3140.
• Voldoen aan het Warenbesluit attractie- en speeltoestellen.
• Veiligheid stalen (ophang)constructies.

Investeringen
In haar rapport splitst firma Hellebrekers de investeringen op. In totaal komt de firma op een investering van € 245.000 om de accommodatie te laten voldoen aan de wet en regelgeving. Om de locatie 3 tot 5 jaar op te houden is een investering van € 355.00 nodig.

Gerelateerd(e) bericht(en)
05-04-2012 Zwembad De Plons pas open na aanpassingen
24-03-2012 150 kinderen kunnen vandaag niet afzwemmen
23-03-2012 Zwembad ‘De Plons’ per direct preventief gesloten

 

Cookieinstellingen