Zwembad De Plons pas open na aanpassingen

BEUNINGEN, 5 april 2012 – Zwembad De Plons kan open als het voldoet aan de wettelijk eisen. Dit heeft de gemeente vandaag de exploitant laten weten. Op vrijdag 23 maart besloot het college van burgemeester en wethouders dat zwembad De Plons in Beuningen per direct preventief voor onbepaalde tijd gesloten moest worden. Uit een rapport naar de technische staat van het zwembad bleek dat het openhouden van het zwembad niet verantwoord was in het kader van de risico’s voor de volksgezondheid.Second opinionDe afgelopen week heeft de gemeente een tweede adviesbureau een second opinion laten uitvoeren. Dit rapport bevestigt dat het openhouden van het zwembad niet verantwoord is.Voldoen aan wettelijke eisenVoordat het zwembad weer open kan, moet het voldoen aan de wettelijke eisen. De exploitant is hiervoor verantwoordelijk. Wanneer de exploitant de vereiste aanpassingen doorvoert, dan zal de gemeente dat controleren. Als blijkt dat het zwembad dan voldoet aan de wettelijke eisen, kan het zwembad weer open. Indien de exploitant bij het aanpassen van het zwembad gebruik moet maken van gemeentelijke diensten, bijvoorbeeld het vergunningenproces, dan geeft de gemeente aan dezetaken prioriteit.

BEUNINGEN, 5 april 2012 – Zwembad De Plons kan open als het voldoet aan de wettelijk eisen. Dit heeft de gemeente vandaag de exploitant laten weten.

Op vrijdag 23 maart besloot het college van burgemeester en wethouders dat zwembad De Plons in Beuningen per direct preventief voor onbepaalde tijd gesloten moest worden. Uit een rapport naar de technische staat van het zwembad bleek dat het openhouden van het zwembad niet verantwoord was in het kader van de risico’s voor de volksgezondheid.

Second opinion
De afgelopen week heeft de gemeente een tweede adviesbureau een second opinion laten uitvoeren. Dit rapport bevestigt dat het openhouden van het zwembad niet verantwoord is.

Voldoen aan wettelijke eisen
Voordat het zwembad weer open kan, moet het voldoen aan de wettelijke eisen. De exploitant is hiervoor verantwoordelijk. Wanneer de exploitant de vereiste aanpassingen doorvoert, dan zal de gemeente dat controleren. Als blijkt dat het zwembad dan voldoet aan de wettelijke eisen, kan het zwembad weer open. Indien de exploitant bij het aanpassen van het zwembad gebruik moet maken van gemeentelijke diensten, bijvoorbeeld het vergunningenproces, dan geeft de gemeente aan deze
taken prioriteit.

Bron: Afdeling Communicatie, gemeente Beuningen, tel. 14 024

Gerelateerd(e) bericht(en)
23-03-2012 Zwembad ‘De Plons’ per direct preventief gesloten
24-03-2012 150 kinderen kunnen vandaag niet afzwemmen

 

Cookieinstellingen