Gemeente schiet MFA Ewijk financieel te hulp

Foto:

EWIJK, 26 april 2012 – Na de oplevering van het gebouw ’t MFA op 3 juli 2009 heeft de Stichting Mfa Ewijk de exploitatie op zich genomen.De stichting is verantwoordelijk voor de beheers- en exploitatiekosten en de gemeente voor het gebouw. De gemeente sluit huurovereenkomsten af en sluist de inkomsten hiervan als subsidie door naar de stichting.

EWIJK, 26 april 2012 – Na de oplevering van het gebouw ’t MFA op 3 juli 2009 heeft de Stichting Mfa Ewijk de exploitatie op zich genomen.

De stichting is verantwoordelijk voor de beheers- en exploitatiekosten en de gemeente voor het gebouw. De gemeente sluit huurovereenkomsten af en sluist de inkomsten hiervan als subsidie door naar de stichting.

 

MFA gaat in 2012 quitte draaien
Zoals het er nu voor staat voorziet de stichting een neutraal exploitatieresultaat voor 2012. In de jaren 2009 tot en met 2011 heeft de stichting echter aanloopverliezen gekend, omdat de exploitatie langzamer op gang is gekomen dan is voorzien en de nutskosten aanzienlijk hoger zijn geweest dan vooraf is geraamd. De stichting heeft deze periode daarom met een fors verlies afgesloten.

Subsidie voor aanloopverliezen
Het beleid is, dat de gemeente verliezen niet compenseert, maar dit door een instelling ten laste te laten brengen van de reserve. Probleem is echter dat de stichting nog niet over een reserve beschikt en dus een negatieve reserve opbouwt. Dit laatste is niet wenselijk. Vandaar dat de gemeenteraad wordt voorgesteld eenmalig een subsidie te verstrekken in de aanloopverliezen van € 110.000,-.

Afschrijvingslasten
De stichting zal op haar begroting ook de barruimte moeten afschrijven. Omdat de stichting als gevolg van de negatieve exploitatie nog geen ruimte heeft om het bedrag van € 23.333,- af te schrijven, is de bereidheid uitgesproken eenmalig ook deze afschrijvingslasten voor rekening te nemen van de gemeente.

zie ook dossier
– Financiële positie van de gemeente Beuningen

Cookieinstellingen