Fietsonderzoek in de regio Nijmegen-Beuningen

Foto:

NIJMEGEN/BEUNINGEN, 27 april 2012 –  De Stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeenten Beuningen en Nijmegen werken samen aan de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen. Om te weten te komen waarom mensen de fiets pakken in plaats van de auto, onderzoekt de stadsregio de komende periode het fietsgedrag in de regio. Online enquêteOp donderdag 10 mei worden in de ochtendspits flyers uitgedeeld op plekken langs de route van de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen. Dit gebeurt aan de zuidkant van de sluis in Weurt en op de Neerbosscheweg ter hoogte van Lindenholt.Op de flyer staat een link naar de online enquête, die mensen kunnen invullen. Uiteraard is de enquête ook toegankelijk voor fietsers die geen flyer ontvangen. Daarnaast wil de stadsregio graag de mening horen van niet-fietsers. Deelnemers maken kans op twee toegangskaarten voor Burgers’ Zoo. De enquête is ook te bereiken via snelfietsroutenijmegenbeuningen.nl. Op deze website komen na de zomer de resultaten te staan. De uitkomsten gebruikt de stadsregio ook als vergelijkingsmateriaal om naderhand te kunnen meten of de aanleg van de route effect heeft op het fietsgedrag. Snelfietsroutes In 2011 is een begin gemaakt met de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen. De route bestaat eigenlijk uit twee routes. De noordelijke route gaat van Beuningen naar het centrum van Nijmegen. De zuidelijke route gaat van Beuningen naar Winkelsteeg, Goffert en Heyendaal. Naar verwachting is de snelfietsroute eind 2013 gereed.

NIJMEGEN/BEUNINGEN, 27 april 2012 –  De Stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeenten Beuningen en Nijmegen werken samen aan de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen.

Om te weten te komen waarom mensen de fiets pakken in plaats van de auto, onderzoekt de stadsregio de komende periode het fietsgedrag in de regio.

Online enquête
Op donderdag 10 mei worden in de ochtendspits flyers uitgedeeld op plekken langs de route van de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen. Dit gebeurt aan de zuidkant van de sluis in Weurt en op de Neerbosscheweg ter hoogte van Lindenholt.

Op de flyer staat een link naar de online enquête, die mensen kunnen invullen. Uiteraard is de enquête ook toegankelijk voor fietsers die geen flyer ontvangen. Daarnaast wil de stadsregio graag de mening horen van niet-fietsers. Deelnemers maken kans op twee toegangskaarten voor Burgers’ Zoo.

De enquête is ook te bereiken via snelfietsroutenijmegenbeuningen.nl. Op deze website komen na de zomer de resultaten te staan. De uitkomsten gebruikt de stadsregio ook als vergelijkingsmateriaal om naderhand te kunnen meten of de aanleg van de route effect heeft op het fietsgedrag.

Snelfietsroutes
In 2011 is een begin gemaakt met de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen. De route bestaat eigenlijk uit twee routes. De noordelijke route gaat van Beuningen naar het centrum van Nijmegen. De zuidelijke route gaat van Beuningen naar Winkelsteeg, Goffert en Heyendaal. Naar verwachting is de snelfietsroute eind 2013 gereed.

Gerelateerd(e) bericht(en)
29-03-2012 Nieuwe brug voor snelfietsroute Leigraaf
05-03-2012 8 maart 2012 inloopavond fietsroute
06-10-2011 Voornemen brug over de Leigraaf fietsvrij maken
02-12-2010 Snelfietsroutes met subsidie van het Rijk

 

Cookieinstellingen