Werkzaamheden brug over de Waal in de A50

Foto:

EWIJK, 3 mei 2012 – Rijkswaterstaat voert van vrijdag 11 mei 21.30 uur tot maandag 14 mei 05.00 uur onderhoud uit aan de brug over de Waal bij Ewijk in de A50. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om de brug over de Waal tot de renovatie in 2013 in conditie te houden. Het verkeer blijft tijdens deze werkzaamheden de beschikking houden over twee rijstroken in beide richtingen. Echter, deze zijn verschoven en versmald waardoor het verkeer met een snelheidsbeperking en langere reistijd rekening dient te houden. Renovatie bruggen De brug over de Waal in de A50 maakt onderdeel uit van het project renovatie bruggen. Binnen dit project renoveert Rijkswaterstaat de komende jaren 14 stalen bruggen. Renovatie is nodig omdat meer en zwaarder (vracht)verkeer van de bruggen gebruik maakt dan tijdens de bouw destijds kon worden voorzien. Door renovatie kan het verkeer de komende 30 jaar op een veilige manier van de bruggen gebruik blijven maken.

EWIJK, 3 mei 2012 – Rijkswaterstaat voert van vrijdag 11 mei 21.30 uur tot maandag 14 mei 05.00 uur onderhoud uit aan de brug over de Waal bij Ewijk in de A50.

Deze onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om de brug over de Waal tot de renovatie in 2013 in conditie te houden. Het verkeer blijft tijdens deze werkzaamheden de beschikking houden over twee rijstroken in beide richtingen. Echter, deze zijn verschoven en versmald waardoor het verkeer met een snelheidsbeperking en langere reistijd rekening dient te houden.

Renovatie bruggen
De brug over de Waal in de A50 maakt onderdeel uit van het project renovatie bruggen. Binnen dit project renoveert Rijkswaterstaat de komende jaren 14 stalen bruggen. Renovatie is nodig omdat meer en zwaarder (vracht)verkeer van de bruggen gebruik maakt dan tijdens de bouw destijds kon worden voorzien. Door renovatie kan het verkeer de komende 30 jaar op een veilige manier van de bruggen gebruik blijven maken.

De brug over de Waal in de A50 wordt in 2013 uit het verkeer genomen en gerenoveerd. Tot die tijd wordt de conditie van de brug gemonitord en geïnspecteerd en vinden onderhoudswerkzaamheden plaats.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Bron: Persbericht Rijkswaterstaat

Cookieinstellingen