Tweetal betrapt op houtdiefstal

EWIJK/BEUNINGEN, 6 mei 2012 – Door een alerte melding van een getuige in Ewijk, waarin ook duidelijke signalementen zijn genoemd, kon de politiemeldkamer zaterdagmorgen rond 09.00 uur meteen enkele surveilanceauto’s aansturen om naar een bestelbus in Beuningen uit te kijken.Met succes. Twee mannen uit die plaats werden aangehouden op verdenking van diefstal van hout. De getuige vertelde dat bij een bouwterrein in Ewijk twee mannen en een bestelbus met aanhanger was gezien. Het hekwerk bleek opengeknipt. De bus zou richting Beuningen zijn gereden. Politieagenten op de Wilhelminalaan zagen even later dat de betreffende bus hen tegemoet kwam rijden. De twee inzittenden voldeden aan het opgegeven signalement en werden aangehouden. In de bus vond de politie een betonschaar. Die is samen met de bus en aanhanger in beslag genomen voor verder onderzoek. Er bleken tientallen planken meegenomen te zijn.De 23-jarige en 38-jarige man zijn op het politiebureau verhoord en later die middag weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt.

EWIJK/BEUNINGEN, 6 mei 2012 – Door een alerte melding van een getuige in Ewijk, waarin ook duidelijke signalementen zijn genoemd, kon de politiemeldkamer zaterdagmorgen rond 09.00 uur meteen enkele surveilanceauto’s aansturen om naar een bestelbus in Beuningen uit te kijken.

Met succes. Twee mannen uit die plaats werden aangehouden op verdenking van diefstal van hout.

De getuige vertelde dat bij een bouwterrein in Ewijk twee mannen en een bestelbus met aanhanger was gezien. Het hekwerk bleek opengeknipt. De bus zou richting Beuningen zijn gereden. Politieagenten op de Wilhelminalaan zagen even later dat de betreffende bus hen tegemoet kwam rijden.

De twee inzittenden voldeden aan het opgegeven signalement en werden aangehouden. In de bus vond de politie een betonschaar. Die is samen met de bus en aanhanger in beslag genomen voor verder onderzoek. Er bleken tientallen planken meegenomen te zijn.

De 23-jarige en 38-jarige man zijn op het politiebureau verhoord en later die middag weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt.

 



Cookieinstellingen