Zes bestuurders teveel gedronken

BEUNINGEN/WEURT, 6 mei 2012 – Zaterdagavond en -nacht heeft het team Verkeershandhaving alcoholcontroles gehouden in achtereenvolgens Wijchen, Weurt en Beuningen. In totaal is bij 410 bestuurders een blaastest afgenomen. De controle startte om 21.00 uur op de Oosterweg in Wijchen en duurde op die locatie tot middernacht. Daarna controleerden de agenten tot 03.45 uur op de Van Heemstraweg in Weurt. Tot slot werd tot 05.00 uur op de Schoenaker in Beuningen gecontroleerd.Acht bestuurders moesten na de eerste selectietest op straat mee voor een ademanalyse in de speciaal daartoe ingerichte alcoholbus. Twee van hen bliezen onder de wettelijk strafbare limiet en kwamen er met een waarschuwing vanaf.Tegen zes bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. De uitslagen varieerden van 240 tot 570 ug/l, dit keer geen beginnend bestuurders of recidivisten. Wel komen drie van de overtreders, die allen boven de 500 ug/l bliezen, in aanmerking voor een verplichte (Lichte) Educatieve Maatregel Alcohol (L(EMA) en/of het alcoholslotprogramma. Kijk [file in de folder voor meer informatie.]

BEUNINGEN/WEURT, 6 mei 2012 – Zaterdagavond en -nacht heeft het team Verkeershandhaving alcoholcontroles gehouden in achtereenvolgens Wijchen, Weurt en Beuningen. In totaal is bij 410 bestuurders een blaastest afgenomen.

De controle startte om 21.00 uur op de Oosterweg in Wijchen en duurde op die locatie tot middernacht. Daarna controleerden de agenten tot 03.45 uur op de Van Heemstraweg in Weurt. Tot slot werd tot 05.00 uur op de Schoenaker in Beuningen gecontroleerd.

Acht bestuurders moesten na de eerste selectietest op straat mee voor een ademanalyse in de speciaal daartoe ingerichte alcoholbus. Twee van hen bliezen onder de wettelijk strafbare limiet en kwamen er met een waarschuwing vanaf.

Tegen zes bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. De uitslagen varieerden van 240 tot 570 ug/l, dit keer geen beginnend bestuurders of recidivisten. Wel komen drie van de overtreders, die allen boven de 500 ug/l bliezen, in aanmerking voor een verplichte (Lichte) Educatieve Maatregel Alcohol (L(EMA) en/of het alcoholslotprogramma. Kijk [file in de folder voor meer informatie.]

 

folder-rijden-onder-invloed.pdf

Cookieinstellingen