Klimaatinstallatie MFA Ewijk voor de winter aangepakt

Foto:

GEMEENTE, 15 juni 2012 – Voor de winter van dit jaar worden een aantal zaken met betrekking tot de klimaatbeheersing in het MFA in Ewijk verbeterd.De ’Silo’ is al vanaf de opening van het MFA het zorgenkindje omdat de vloerverwarming te weinig capaciteit heeft. Om dit te compenseren wordt voor € 40.000 aan luchtbehande- lingseenheden aangeschaft. Dit bedrag is in de raadsvergadering van 13 maart jongstleden al toegezegd .

GEMEENTE, 15 juni 2012 – Voor de winter van dit jaar worden een aantal zaken met betrekking tot de klimaatbeheersing in het MFA in Ewijk verbeterd.

De ’Silo’ is al vanaf de opening van het MFA het zorgenkindje omdat de vloerverwarming te weinig capaciteit heeft. Om dit te compenseren wordt voor € 40.000 aan luchtbehande- lingseenheden aangeschaft. Dit bedrag is in de raadsvergadering van 13 maart jongstleden al toegezegd .

 

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad nu voor om extra geld beschikbaar te stellen om de langslepende problemen bij het MFA aan te pakken. Van het budget worden de geluids-, tocht-, en temperatuurklachten in de diverse ruimten opgelost en een extra wens van het bestuur van het MFA gehonoreerd.

 

Geluid en tocht
Het verplaatsen van lucht door de huidige luchtbehandelings- installatie is niet in balans waardoor tocht en ruisen van de lucht in de luchtkanalen ontstaat. Het oplossen van deze problemen gaat € 95.000 kosten.

 

Temperatuur
Omdat bijvoorbeeld klaslokalen een andere temperatuur nodig hebben dan een recreatie ruimte, moet de temperatuur per ruimte in te regelen zijn. Om dit te realisreen is € 86.000 nodig.

 

Extra wens bestuur
Het bestuur van het MFA wil graag de luchtbehandeling van de school ontkoppelen van de bar en/of sportzaal. Nu is dat 1 installatie en er is geen mogelijkheid om de installatie uit te schakelen als er alleen maar activiteiten in de bar en/of sportzaal zijn. De kosten voor deze ontkoppeling zijn € 40.000.

 

In een extra raadsvergadering op 26 juni besluit de raad over het voorstel. Voor de winter zouden de aanpassingen doorgevoerd moeten zijn. Het MFA blijft gedurende de werkzaamheden open.

 

Gerelateerd(e) bericht(en)
08-04-2011 Bypass moet temperatuur-infarct van ’t Hart oplossen
01-12-2011 Juist inregelen van het binnenklimaat MFA nog steeds een optie

 

Cookieinstellingen